„Šiauliai“ tikisi, kad miestas padidins klubo finansavimą

„Šiauliai“ tikisi, kad miestas padidins klubo finansavimą

Tiesioginės feisbuko transliacijos metu Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vincas Urbonavičius ir Šiaulių miesto savivaldybės sporto skyriaus vedėjas Gintaras Jasiūnas aptarė 2020/2021 m. vyrų krepšinio komandos „Šiauliai“ sezoną. Pristatyti ir kitų sezonų lūkesčiai ir iniciatyva sutelkti didesnį finansavimą.



Vincas Urbonavičius pabrėžė, jog šį sezoną vyrų krepšinio komandai „Šiauliai“ buvo  keliamas Savivaldybės uždavinys – užimti ne žemesnę kaip 9 vietą, tačiau klubo dalininkai priėmė sprendimą iškelti aukštesnį tikslą – užimti 5-6 vietą. Šiaulių komanda LKL pirmenybėse užėmė 7 vietą. Savivaldybės, kaip vienos iš dalininkių ir didžiausios finansuotojos siekiamybė, 2021-2022 m. matyti komandą „Šiauliai“ 5-6 vietoje, o 2022/2023 m. sezone – 3-5 vietose.

Po šių metų sezono vyko pokalbiai su klubo vadovais Donatu Slanina, Artūru Nasicku. Sutarta, kad bus siekiama išlaikyti komandos pagrindinę sudėtį, tokiu būdu jau sezono pradžioje bus galima matyti kokybišką ir rezultatyvų krepšinį. Pasak Šiaulių miesto savivaldybės sporto skyriaus vedėjo Gintaro Jasiūno, įvertinant krepšinio komandos perspektyvą 2021/2022 m. ir 2022/2023 m. sezonuose, pagrindinis tikslas – siekti kokybiško krepšinio, kuris atitiktų Reprezentacinio Šiaulių miesto renginio statusą ir tinkamai reprezentuotų Šiaulių miestą. Krepšinio klubas jau birželio mėnesį dalininkų susirinkimui pateiks priemonių planą – kaip pasiekti aukštesnių rezultatų. Jų nepasiekus, bus vertinama, ar Lietuvos krepšinio lygos ir Karaliaus Mindaugo taurės varžybos, kuriose dalyvauja krepšinio klubas „Šiauliai“, atitinka miesto reprezentacinio renginio statusą ir gali gauti Šiaulių miesto reprezentacinių renginių programos finansavimą.

Šiaulių krepšinio situacija nuolat domisi ir miesto meras Artūras Visockas, kuris pastebėjo, kad miesto komanda turėtų atspindėti miesto potencialą ir ekonominį lygį, o iš klubo tikimasi didesnės iniciatyvos užmezgant stipresnį bendradarbiavimą su miesto ar visos Lietuvos verslu.


Savivaldybės administracija rugsėjo mėnesį teiks pasiūlymą miesto Tarybai svarstyti galimybę padidinti finansavimą reprezentacinių sporto renginių programai. Nustatyta tvarka būtų vertinamas krepšinio klubo „Šiauliai“ patiektas priemonių planas ir papildomas finansavimas.

„Tikimės, kad bendras lėšų padidinimas iš Savivaldybės administracijos pusės, pritrauks ir verslo norą prisidėti, tuomet tikrai Šiaulių „Šiauliai“ galėtų tinkamai reprezentuoti savo miestą krepšinio pasaulyje“, – kalbėjo Administracijos direktoriaus pavaduotojas Vincas Urbonavičius.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: