Stringa derybos tarp S. Vasturia ir „Žalgirio“ klubo

Stringa derybos tarp S. Vasturia ir „Žalgirio“ klubo

Kauno „Žalgirio“ ekipos gretose savo vietos neradęs Steve'as Vasturia turėtų palikti LKL čempionų gretas, tačiau tam gali sutrukdyti dar vienam sezonui galiojantis kontraktas.



26 metų gynėjo sutartis su „Žalgirio“ ekipa galioja iki 2022 metų vasaros, o derybos tarp krepšininko ir klubo yra įstrigusios.

Krepsiniozinios.lt žiniomis, krepšininkas nenori vienašališkai nutraukti kontrakto, o „Žalgiris“ - mokėti kompensacijos.

Taip pat neatsiranda komandų, kurios norėtų perimti atleto sutarties.

Neatmestinas variantas, jog LKL čempionai skolins amerikietį kitai komandai ir tuo pačiu dengs dalį žaidėjo atlyginimo.

Eurolygoje 26 metų 196 cm ūgio S. Vasturia vidutiniškai per 12 minučių pelnydavo po 2,5 taško, atkovodavo po 1 kamuolį bei rinkdavo po 1 naudingumo balo.

Tuo tarpu LKL čempionate krepšininkas įmesdavo po 6,7 taško, sugriebdavo po 2,3 kamuolio, atlikdavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po 7 naudingumo balus.

***

Kiek anksčiau apie S. Vasturio bei „Žalgirio“ įstrigusios derybas pasisakė ir „Žalgirio metraštis“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Akivaizdu, kad derybos tarp Steve Vasturia ir Žalgirio yra įstrigusios. Kitu atveju su amerikiečiu būtų buvę atsisveikinta pirmu numeriu (galbūt net sezonui nepasibaigus). Vis dėlto Steve, matyt, yra nelinkęs prarasti didelės dalies garantuoto kitų metų atlyginimo ir bando išsipešti kuo didesnę sutarties netesybų kompensaciją iš komandos.



Kad ir kaip ten bebūtų, bet kitame sezone Steve komandoje nebeturi likti. Kitu atveju klubo administracija liktų nesuprasta sirgalių barikadų pusėje. Nuo būsimo Šaro Next Big Thing ir Martino startinio Eutolygos žaidėjo Steve pavirto į aikštę neišbėgančiu krepšininku net LKL. Ir dėl to tikrai nėra kalta ne tokia ir rimta jo buvusi traumelė.

Eurolygoje Vasturia pelnė po kiek daugiau nei 2.5 taško, atliko po 0.7 rez.perdavimo ir rinko (keista, kad pliusas) po 1 naud.balo. Ir šie skaičiai dar šaukiasi su tais, kuriuos jis rinko iki traumos, aikštelėje praleisdamas po beveik 20 min. Ir tai yra absurdiškai žemas startinio žaidėjo naudingumas.

Nors LKL vaizdelis ir geresnis (čia Steve pelnė po po 6 taškus ir rinko po 6 naud.balus), vis dėlto tai niekaip nereabilituoja amerikiečio, gaunančio 20000€ mėnesinį atlygininą. Tokius rezultatus vietiniame fronte demonstruoja ir be vieno 0 atlygininą gaunantys krepšininkai.

Visi mes kartais suklystame, nepasiteisina mūsų rizikos, visi darome klaidų ar kartais nepateisiname lūkesčių. Visgi Steve liks vienu prasčiausių legionierių Žalgiryje ever. O tai, kad jis (galimai) laužosi dėl sutarties nutraukimo, gali Steve paversti ir vienu finansiškai labiausiai nesėkmingu kauniečių projektu.

Kad ir kaip ten bebūtų, linkiu Steve atrasti savo vietą po krepšinio saule ir būti laimingu, tačiau aš pats būčiau labai nelaimingas, jei Vasturia Kaune praleistų dar bent vieną naujo sezono dieną. Galbūt net būčiau linkęs sumokėti viso kito jo sezono atlyginimą, kad tik jis tobulėtų kitur. Gaila, kad pandeminis biudžetas to padaryti neleis.

O ką manote Jūs?“, - rašė „Žalgirio metraštis“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: