Girskio taurę iškovojo „Šiauliai“

Girskio taurę iškovojo „Šiauliai“

BcSiauliai.lt nuotr.

„Šiaulių-7bet“ vyrų komanda Kėdainiuose ne tik laimėjo penktas žaistas rungtynes pasiruošimo naujajam sezonui cikle, bet į Saulės miestą parveš ir trofėjų. Šiauliečiai „Girskio taurės 2021” finale įveikė šeimininkę „Nevėžio-Optibet“ ekipą 102:94 (21:28, 30:23, 24:22, 27:21), tapdami turnyro nugalėtojais.



Rungtynių pradžioje šeimininkai svetingi nebuvo. Nuo pirmųjų sekundžių išsiveržę į priekį, jie labai sėkmingai atakavo iš vidutinio nuotolio, per kėlinį pramesdami vos 3 metimus iš 14 bandymų, ir jo viduryje įgijo dviženklę persvarą (16:6). Vis dar be traumuoto Giedriaus Staniulio žaidę „Šiauliai-7bet” atsakė rezultatyvia atkarpa, be atsako pelnydami 7 taškus ir prisivydami varžovus. Bet perimti iniciatyvos svečiams nepavyko, po 10 minučių Kėdainių komanda pirmavo 28:21.

„Nevėžio-Optibet“ pranašumas antrojo ketvirčio pradžioje buvo išaugęs iki 12 taškų, bet tada iniciatyvos šiauliečių gretose ėmėsi abu legionieriai, Jonas Elmore‘as ir Isaiah Armwoodas, iki tol surinkę po du taškus. Agresyviai žaisdami puolime jie ėmė rinkti taškus baudų metimais, taip pat pridėjo po tolimą metimą. Be to, „Šiaulių-7bet“ krepšininkams gynyboje pavyko sustabdyti pirmame ketvirtyje problemas kėlusias greitas kėdainiečių atakas. Tai leido Saulės miesto komandai ne tik pasivyti šeimininkus prieš pat pertrauką, bet ir išsiveržti į priekį 1 taško persvara. Vis tik, sužaidus pusę rungtynių švieslentėje buvo užfiksuota komandų pusiausvyra – 51:51.

Po pertraukos komandos keitėsi sėkmingomis atkarpomis. Vienos jų metu šiauliečiai buvo susikrovę 9 taškų pranašumą, bet jo neišlaikė. Negana to, ketvirčio pabaigoje būtent jiems vėl teko vytis varžovus, pabėgusius 6 taškų atstumu.


Prieš lemiamą kėlinį įgijusius poros taškų persvarą (75:73) „Šiaulius-7bet“ kėlinio viduryje paskui save vėl ėmė vesti Jonas Elmore‘as. Amerikietis pataikė 4 tolimus metimus, taip pat puikiu perdavimu virš lanko pakabino kamuolį jį į krepšį įkrovusiam Pauliui Danusevičiui. Šiauliečių persvara išaugo iki didžiausios rungtynėse 14 taškų, o komandos džiaugsmui Martynas Varnas tolimu metimu įmetė ir 100-ąjį komandos tašką, įtvirtindamas šiauliečių pergalę finale.

„Šiauliams-7bet“ taškus pelnė: Jonas Elmore‘as 28 (7 atk. kamuoliai, 6 rez. perdavimai, 34 n.b.), Isaiah Armwoodas 15, Arminas Urbutis 14, Paulius Danusevičius 10, Eimantas Stankevičius 9, Ernestas Jonkus 7 (6 rez. perdavimai), Martynas Varnas ir Donatas Sabeckis po 6, Danielis Baslykas 4, Jonas Paukštė 3. Kajus Leliukas aikštėje nepasirodė.

„Nevėžiui-Optibet“ Armandas Plintauskas įmetė 18 (6/6 trit.), Vytenis Čižauskas 15, Matas Jucikas 14 tašų.

Iki šios dvikovos sužaistose draugiškų rungtynių ciklo rungtynėse „Šiauliai“ įveikė Rostoko „Seawolves“ (Vokietija) 102:86, Krasnodaro „Lokomotiv“ (Rusija) 82:66 ir Uogrės „Ogre“ 70:64, o „Girskio taurės 2021” pusfinalyje nugalėtos Pasvalio „Pieno žvaigždės“ 90:79.





BcSiauliai.lt

Video rekomendacijos: