M. Schilleris: „Mūsų sirgaliai mus stumtelėjo rungtynių pabaigoje. Esu jiems už tai dėkingas“ (VIDEO)

M. Schilleris: „Mūsų sirgaliai mus stumtelėjo rungtynių pabaigoje. Esu jiems už tai dėkingas“ (VIDEO)

Pirmadienio vakarą „Betsafe – LKL“ čempionate į pirmąją šio sezono dvikovą stojo praėjusio sezono šalies čempionai, Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, kurie išvykoje priėmė lygos debiutantų iššūkį.



Martino Schillerio vadovaujamas Kauno „Žalgiris“ (1/0) rezultatu 86:80 (27:24, 20:16, 25:18, 14:22) įveikė Jonavos „CBet“ (0/1) ekipą.

Po mačo M. Schilleris džiaugėsi iškovota pergale bei sirgalių palaikymu.

„Pirmiausia, noriu pasidžiaugti, kad laimėjome rungtynes. Tai labai svarbu mums. Antra, labai smagu, kad arenoje matėme tokius entuziastingus sirgalius. Labai džiugu, jog tokią atmosferą Jonavoje. Mūsų sirgaliai mus stumtelėjo rungtynių pabaigoje. Esu jiems už tai dėkingas“, - kalbėjo M. Schilleris.


- Po didžiosios pertraukos rungtynes pradėjote agresyviau, bet Jonava rado atsakymą žaisdama žemesne sudėtimi. Kas tuo metu nesiklijavo komandos žaidime?

- Jie išmetė 36 tritaškius, kas yra gana įspūdinga. Prieš rungtynes jau sakiau, kad tai gerai metanti ekipa. Manau, kad Andersonas pataikė tris tritaškius ketvirto kėlinio metu. Kodėl jis juos pataikė? Manau, jog prieš jį gynyba galėjo būti geresnė.

- Kaip psichologiškai svarbu pradėti sezoną pergale?

- Labai svarbu.

- Mantas Kalnietis žaidė tik 7 minutes. Ar jis turi dar sveikatos problemų?

- Jis vis dar jaučia Achilo sausgyslės skausmų pasekmes. Jis vasarą turėjo čiurnos traumą, o čia kita pėdos dalis - pradėjo „degti“ Achilas. Reikia palaukti ir viskas bus gerai.

- Trenerį, jūsų akimis, kur komandos žaidimas patobulėjo labiausiai?


- Negaliu išskirti vieno dalyko, tai aspektai abejose aikštės pusėse. Dar labai ankstyva sezono stadija, turime daug kur patobulėti kaip komanda. Ši sudėtis - ką tik susibūrusi, žaidžianti lygoje, kuri daugeliui yra nauja. Tai yra daug visokių dalykų. Reikia kantrybės.

- Kaip prie europietiško krepšinio sekasi adaptuotis Emmanueliui Mudiay?

- Manau, jog po kelionės Turkijoje jis atliko gerą darbą bandydamas prisitaikyti prie vietinio krepšinio. Ši kelionė jam buvo svarbi suprantant, kaip viskas veikia, koks jausmas čia žaisti. Čia yra sirgaliai. Jie po ginčo kamuolio sviedė į aikštę tualetinį popierių, jam tai irgi buvo nauja. Manau, jog prisitaikymo procesas jam užtruks, bet jis per pastarają savaitę progresavo. Toliau tęsime darbus.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: