Išankstinė diagnozė pasitvirtino: A. Urbutis patyrė kojos lūžį

Išankstinė diagnozė pasitvirtino: A. Urbutis patyrė kojos lūžį

Juoda „Šiaulių-7bet“ komandos priekinei linijai savaitė tęsiasi. Šeštadienio rungtynių Vilniuje ketvirtajame kėlinyje šiauliečiai neteko ir komandos kapitono Armino Urbučio, kuris patyrė blauzdikaulio lūžį, ant kojos užkritus „Ryto“ puolėjui Ivanui Buvai.



A.Urbučiui artimiausiu metu bus atlikta operacija, kurios metu lūžusį kaulą reikės sutvirtinti varžtais. Tikimasi, kad į aikštelę krepšininkas galės sugrįžti maždaug po trijų mėnesių.

Iškart po rungtynių greitosios pagalbos automobilių į ligoninę išgabentas krepšininkas nestokojo optimizmo sugrįžti į aikštelę dar iki metų pabaigos.

„Ačiū visiem už linkėjimus. Viskas bus gerai. Ryt operacija, o per Kūčias jau bėgiosiu ne tik aplink stalą silkės pasiimt!“ – savo Facebook paskyroje tiesiai iš ligoninės rašė A.Urbutis.


Iki patirtos traumos trimis taškais (76:79) „Šiaulių-7bet“ pralaimėtose rungtynėse su „Rytu“ kapitonas per 28 žaistas minutes į vilniečių krepšį įmetė 9 taškus ir atkovojo 6 kamuolius.

Tuo tarpu per trejas prasidėjusio sezono rungtynes puolėjas vidutiniškai rinko po 11 taškų, atkovodavo po 6,7 kamuolio ir atlikdavo po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

A.Urbutis tapo ketvirtuoju šią savaitę iš rikiuotės iškritusiu „Šiaulių-7bet“ linijos žaidėjas. Nesėkmingas Saulės miesto komandai laikotarpis prasidėjo kojos piršto lūžį patyrus legionieriui Isaiah Armwoodui, vėliau čiurną pasitempė Paulius Danusevičius bei sirguliuoti ėmė Kajus Leliukas.

Klubo direktorius Donatas Slanina, patyrus traumą P.Danusevičiui, teigė, kad komanda ieškos pastiprinimo.  

„Po rungtynių su Pasvalio komanda su treneriais nedelsdami apsvarstėme situaciją ir nutarėme ieškoti komandai papildymo. Išskyrėme norimas aukštaūgio savybes, jo galimą rolę komandoje. Tačiau skubių pirkinių gaisrui gesinti nežadame, turime gerai įvertinti rinkoje esančius žaidėjus“, – tąsyk sakė D.Slanina.

Artimiausias rungtynes „Šiauliai-7bet“ žais rugsėjo 30 d. ketvirtadienį išvykoje su Alytaus „Dzūkija“. Šiuo maču šiauliečiai pradės Citadele KMT varžybų B grupės kovas.





BcSiauliai.lt

Video rekomendacijos: