MVP kalvis A. Sireika: ne žaidėjų reikalas galvoti, ar treneris teisus

MVP kalvis A. Sireika: ne žaidėjų reikalas galvoti, ar treneris teisus

Jau antrąjį MVP apdovanojimą atsiėmusį krepšininką per pastaruosius tris iki galo sužaistus sezonus išugdęs Antanas Sireika, panašu, nėra linkęs atsisakyti amato.



Jei 2018 metų pavasarį „Betsafe-LKL“ reguliaraus sezono naudingiausiu žaidėju tapo Laurynas Birutis, o dar praėjusią gegužę identišką apdovanojimą atsiėmė Elvaras Fridrikssonas, tai šiemet „Šiaulių“ marškinėlius vilki kiti kandidatai, galintys tapti sėkmingais A. Sireikos „projektėliais“.

„Esu davęs daug interviu ir sakęs, kad labai noriu surasti Luką Dončičių. Dėl to nebijau turėti žmonių, kurių niekas nežino ir niekas negirdėjo, nes tada iš jų galiu tikėtis, kad kažkas išaugs. Aišku, komanda nesirenka vien iš tokių žaidėjų. Kai grįžau į „Šiaulius“, paėmėme būrį jaunuolių, bet mums neišėjo – Luka Dončičius kiekvienais metais nesimėto“, – šypsodamasis konstatavo A. Sireika.

Socialinio tinklo „YouTube“ kanalo „Kita medalio pusė“ tinklaraštininkas Domas Kamandulis su „Šiaulių“ vyriausiuoju treneriu pasikalbėjo apie MVP krepšininkų auginimo receptus, praėjusį ir neseniai prasidėjusį šį „Betsafe-LKL“ sezoną, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento rinkimus bei sprendimus, susijusius su vyrų ir moterų krepšinio rinktinių strategų pareigomis.


Praėjusiame sezone „Šiaulių“ ekipoje iškilęs islandas E. Fridrikssonas vidutiniškai per kiek daugiau nei 29 minutes pelnydavo 15,3 taško, atlikdavo po 7,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 19,4 naudingumo balo.

„Elvarui sakiau, kad jei jis būtų bent 5 centimetrais aukštesnis, jis žaistų NBA. Žinoma, jis ir dabar dar gali žaisti, bet jis turėjo pasilikti Šiauliuose, – pasakojo A. Sireika. – Aš jam sakiau, kad jei dar metus pabus, eis Kevino Pangoso keliu. Juk Pangosas neužsiliko „Žalgiryje“, bet dabar jis jau yra NBA“.

Rugsėjo 7-ąją įvykę LKF prezidento rinkimai nulėmė, kad ateinančius trejus metus Lietuvos krepšiniui vadovaus Vydo Gedvilo komanda. Neilgai trukus buvo priimtas ir pirmasis naujosios valdžios sprendimas – moterų rinktinės vyriausiuoju treneriu tapo Rimantas Grigas, o vyrų nacionalinės komandos vairą perėmė Kazys Maksvytis, kuriam A. Sireika turėjo patarimą.

„Kokia atėjo pirma mintis, taip ir daryk – šitas veikdavo beveik visada. Gaudavau kolegų patarimų. Buvo ginčas, kas uždengs Novitzkį, bet manęs patarimai nepaveikė. Novitzkio nereikia uždengti, NBA jo neuždengia – reikia, kad jis daug mestų ir mažai pataikytų. Taip mes ir darėme. Todėl mano patarimas kolegai paprastas – jei į galvą atėjo mintis, padėkok tam, kas ją atsiuntė ir daryk“, – kalbėjo „Šiaulių“ strategas.

Pastaruoju metu nagrinėjama diskusija apie nacionalinės komandos kandidatų nuomonę renkant rinktinės trenerį A. Sireikai klausimų nekelia – pasak trenerio, konsultuotis su krepšininkais LKF nereikėtų.

„Iš Arvydo Sabonio esu išgirdęs tokį pasakymą, kad ne žaidėjų reikalas galvoti ar treneris teisus, ar ne. Arvydas sakydavo, kad jam pasako, jis išgirsta ir eina dirbti, o ar ta mintis gera komandai ne jis turi spręsti. Žaidėjų darbas aikštelėje, jie ten ir dirba, o strategiją ar derinius galvoja treneriai“, – teigė A. Sireika.







Alfa.lt

Video rekomendacijos: