P. Motiejūnas apie J. Zdovcą: norime griežtos rankos (Tarp kandidatų buvo ir D. Adomaitis)

P. Motiejūnas apie J. Zdovcą: norime griežtos rankos (Tarp kandidatų buvo ir D. Adomaitis)

„Šarūnui Jasikevičiui palikus „Žalgirio“ komandą, tikėjomės apie ką nors naujesnio inovatyvesnio, todėl pradėjome projektą nuo NBA lygos iki G lygos. Pripažįstu, kad tas projektas nepavykęs. Todėl buvo priimtas sprendimas atleisti Martiną Schillerį. Nusprendėme judėti toliau ir tikimės, kad bus geriau“, – taip Martino Schillerio atleidimą iš komandos vyriausiojo trenerio posto komentavo „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.



Penktadienį neplanuotai surengtoje spaudos konferencijoje P. Motiejūnas sakė ir toliau tikintis komanda, žaidėjais ir tikslais, kurie jiems iškelti. Todėl, jo teigimu, ir daromi tokie žingsniai.

M. Schillerį pakeis Slovėnijos krepšinio žvaigždė 54-erių Jure Zdovcas.

Lūžio taškas, P. Motiejūno žodžiais, įvyko per ketvirtadienio Eurolygos rungtynes Kaune su Sankt Peterburgo „Zenit“.


„Juki ir Šarui vadovaujant sezono pradžia buvo 1/4, bet turėjome kantrybės, nes matėme, kad judame į priekį, – kalbėjo P. Motiejūnas. Ir dabar nuo pirmų kontrolinių rungtynių tikėjome, kad reikia laiko, nes nauja sudėtis, reikia visiems įsivažiuoti. Bet nematėme progreso. Mums, „Žalgiriui“, džiaugtis, kad laimėjome prieš Alytų po dviejų pratęsimų, nėra džiaugsmas. Mūsų ambicijos didesnės. Ir lūžis turbūt įvyko ketvirtadienį“.

Per vasarą su M. Schilerriu būrėte komandą. Tuo metu nesimatė jokių nerimo požymių?

– Vadovaujuos tuo, kad treneris renkasi žaidėjus, su kuriais eina į kovą. Signalų nebuvo, nes visi intensyviai dirbo, ir skautingo komanda intensyviai dirbo analizuodama žaidėjus. Pokalbių buvo daug. Bet viso bendro vaizdo, koks buvo prieš sezoną, nesimato.

Tai buvo pirmas kartas, kai M. Schilleris pats komplektavo komandą. Bet suteikti antrą šansą komplektuoti komandą su mūsų turimais pinigais būtų per didelė prabanga.

Ar ieškotoje trenerio lietuvio?

– Kazys Maksvytis turi sutartį su Permės klubu ir jis jo neišleis. Kas dėl Dainiaus Adomaičio. Yra daug kalbų, kad dėl vienų ar kitų priežasčių jo nėra, bet vakar kalbėjome su jo agentu ir svarstėme šią kandidatūrą. Bet šiuo atveju manome, kad užsienietis bus geresnis variantas.

Jure Zdovcas Eurolygos klubą treniravo prieš dešimtmetį. Dėl kokių priežasčių jį pasirinkote?


– Labiausiai dabar norime aistros, kovingumo dėl pergalės ir griežtumo, tai mus labiausiai ir užkabino. Jis mato šią sudėtį kaip tokią, su kuria galima dirbti. Dabar tiesiog reikėjo griežtos rankos.

Kaip M. Schilleris ir žaidėjai priėmė permainas?

– Schilleris priėmė ramiai ir taktiškai, tikimės, kad tie darbiniai santykiai neatšaldys asmeninių. Žaidėjus informavome apie pokyčius telefonu ir rytoj susirinkus viską aptarsime.


Kada naujasis treneris prisijungs prie komandos?

– Po kelių dienų. Manau, kad sekmadienį žiūrės rungtynes gyvai. Treniruotės bus europietiško stiliaus ir žiūrėsime, kiek tai pasiteisins. Treneriui taip pat reikia pažinti žaidėjus, o žaidėjams – jo vadovavimo stilių.

Kodėl J. Zdovcas taip ilgai netreniravo pajėgių klubų?


– Nenoriu vertinti to, kas buvo ar nebuvo, kas pasisekė ar nelabai. Žiūrime į rinką ir ieškome geriausio varianto. Gali sakyti, kad nereikia treneriui duoti antrojo šanso, bet gal jis ir to pirmojo neturėjo su gera komanda. Tikėsimės, kad bus antras variantas.







Alfa.lt

Video rekomendacijos: