„Lietkabelio“ pergalę Prienuose apkartino dviejų žaidėjų traumos

„Lietkabelio“ pergalę Prienuose apkartino dviejų žaidėjų traumos

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) užtikrintą pergalę pasiekė Panevėžio „Lietkabelis“ (3/3), kuris svečiuose 92:65 (27:22, 22:13, 22:14, 21:16) nugalėjo Prienų „Labas GAS“ (0/4) klubą.



Prienų klubas lieka vienas iš dviejų, kurie dar nepasiekė pergalių šio sezono „Betsafe-LKL“. Kita tokia komanda – Pasvalio „Pieno žvaigždės“.

Nenado Čanako auklėtiniams tai – rezultatyviausios šio sezono „Betsafe-LKL“ rungtynės. Tiesa, tai ko gero guodė menkai, kadangi traumas patyrė Dovydas Giedraitis ir Panagiotis Kalaitzakis.

Kovingumu tryškusią akistatą aktyviau pradėjo svečiai (17:6) ir tik spurtu 12:3 prieniškiai priartėjo – 22:27. Vis tik dar labiau prisivyti „Lietkabelio“ nepavyko. Gediminas Orelikas atakavo iš toli taikliai, prisidėjo Gabrielius Maldūnas ir Džordže Gagičius, tad svečiai kontroliavo situaciją – 49:35.


Tiesa, dar pirmame kėlinyje „Lietkabelis“ neteko susitraumavusio D.Giedraičio, jis sužaidė vos 6 minutes. Apskritai rungtynėse netrūko aistrų: nesportines pražangas gavo G.Maldūnas ir Mantvydas Staniulis, o aštrių kontaktų buvo galima matyti nuolat.

Po didžiosios pertraukos „Lietkabelis“ tik dar labiau šovė į priekį, o G.Maldūno dėjimai galutinai žlugdė oponentus – 71:49. „Labas GAS“ ekipa turėjo problemų su pražangomis: Rapolas Ivanauskas turėjo keturias, vėliau gavo ir penktą, o Giedrius Stankevičius išnaudojo jų limitą ketvirtam kėliniui dar nė neįpusėjus.

8:0 – spurtu ketvirtą kėlinį pradėjo „Labas GAS“ (57:71), tačiau Kasparas Bėrzinis ir Panagiotis Kalaitzakis pataikė iš toli ir taip vėl leido „Lietkabeliui“ jaustis užtikrintai – 77:57. Galiausiai intrigos Prienų ekipa nebeatkūrė.

„Lietkabelio“ netektys nesibaigė D.Giedraičiu – paskutinę minutę P.Kalaitzakis rungtynes paliko taip pat šlubuodamas.

Erikas Venskus pelnė 14 taškų ir pataikė 4 tritaškius iš 5 – jam tai karjeros pataikymo rekordas ir rezultatyviausios sezono rungtynės „Betsafe-LKL“. Jo karjeros rezultatyvumo rekordas – 16 taškų.

Ignas Sargiūnas nors ir surinko 10 taškų, bet buvo netaiklus – „iš žaidimo“ pataikė tik 4 metimus iš 15.

Gediminas Orelikas pelnė 16 taškų ir atkovojo 5 kamuolius – jis kartojo sezono rezultatyvumo asmeninį rekordą.


Rungtynėms einant į pabaigą progą išbėgti ant parketo kiek daugiau nei minutei gavo Dominykas Jurgelionis ir Edas Valenta. Pirmajam tai apskritai debiutas „Betsafe-LKL“ čempionate.

„Labas GAS“: Erikas Venskus 14 (4/5 trit.), Juwanas Durhamas 8 (4 atk.kam.), Isaiah Umipigas (3 rez. perd.) ir Giedrius Bergaudas – po 7, Mantvydas Staniulis 6.

„Lietkabelis“: Gediminas Orelikas (4/6 trit.) ir Džordže Gagičius – po 16, Gabrielius Maldūnas 12 (6 atk. kam.), Panagiotis Kalaitzakis 9 (1/6 trit., 7 atk. kam.), Kasparas Bėrzinis 8, Nikola Radičevičius ir Dovydas Giedraitis (6 min.) – po 7. 







LKL.lt

Video rekomendacijos: