Jonavos klubas įgauna pagreitį – nukovė svečius iš Kėdainių

Jonavos klubas įgauna pagreitį – nukovė svečius iš Kėdainių

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) debiutantė Jonavos „CBet“ (4/1) siekia įsitvirtinti lyderių ketveriukėje.



Virginijaus Šeškaus auklėtiniai namuose 88:76 (23:20, 26:22, 20:13, 19:21) įveikė Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (1/3). Jiems tai ketvirtoji pergalė iš eilės „Betsafe-LKL“, kur pralaimėjusi „CBet“ yra tik Kauno „Žalgiriui“.

Kėdainių ekipa rungtynes pradėjo tvirčiau (15:8), nors tolimais metimais „CBet“ greitai lygino rezultatą – 17:17. Antrasis kėlinys buvo apylygis ir tik jo pabaigoje šeimininkai kiek pabėgo į priekį – 49:42. Šeimininkai užtikrintai kontroliavo kovą dėl kamuolių ir dvigubai geriau skirstėsi kamuoliu puolime.  

Po didžiosios pertraukos Jonavos klubas įjungė aukštesnę pavarą, Vitalijus Kozys pelnė du tritaškius, o nepaisant to, kad Virginijus Šeškus gavo techninę pražangą, „CBet“ laikėsi priekyje gana solidžiai – 69:55.


Ketvirtąjį kėlinį „CBet“ vėl pradėjo gerai, iš toli pataikė Lachlanas Andersonas, du taškus pelnė Juanas Palaciosas ir Justinas Ramanauskas, tad Kėdainių klubo situacija komplikavosi – 60:78.

Marius Valinskas su Rihardu Kuksiku stengėsi įnešti intrigos (67:81), nes liko dar pusė ketvirčio, tiesa, arčiau varžovų jonaviškiai neprisileido.

Vitalijus Kozys sužaidė kol kas geriausias savo rungtynes „Betsafe-LKL“: pelnė 11 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 3 perdavimus.

Kitoje barikadų pusėje geriausias sezono ir karjeros mačas tai buvo ir Danieliui Lavrinovičiui bei Pauliui Murauskui. Abu jie surinko po 12 taškų, P.Murauskas taip pat sugriebė 7 atšokusius kamuolius.

Rihardas Kuksikas labai dažnai šaudė iš toli – 9 kartus, bet tikslą pasiekė vos 2 tritaškiai. Beje, visa Kėdainių komanda iš toli atakavo 29 kartus, dar 8 tolimus metimus metė ir 3 pataikė M.Valinskas.

„CBet“: Emmanuelis Lecomte’as 18, Lachlanas Andersonas 13, Evaldas Šaulys 12, Vitalijus Kozys 11 (9 atk. kam.), Justinas Ramanauskas 9, Edvinas Šeškus 8, Kahlilas Thomasas 7.

„Nevėžis-Optibet“: Paulius Murauskas (7 atk. kam.), Danielius Lavrinovičius ir Marius Valinskas – po 12, Amaras Sylla (7 atk. kam.) ir Rihardas Kuksikas – po 10, Domantas Vilys 7.







LKL.lt

Video rekomendacijos: