„Žalgirio“ akiratyje - keturi aukštaūgiai (VIDEO)

„Žalgirio“ akiratyje - keturi aukštaūgiai (VIDEO)

Kauno „Žalgirio“ komanda nesėkmingai pradėjo šį sezoną ir Eurolygoje pralaimėjo visus keturius kartus bei šiuo metu užima 18 vietą.



Tuo metu LKL čempionate žalgiriečiai savo sąskaitoje turi šešias pergales, o didžioji dalis jų buvo iškovota po sunkios kovos.

Po tokio nesėkmingo sezono pradžios darbo neteko vyriausiasis treneris Martinas Schilleris, o jo vietą užėmė slovėnas Jure Zdovcas.

Negana to, traumas patyrė Joffrey Lauvergne'as, Paulius Jankūnas bei Janis Strelniekas.


Šiuo metu „Žalgiris“ ieško naujo aukštaūgio, o akiratyje atsidūrė mažiausiai keturi kandidatai.

Sporto apžvalgininkas J.D. Shaw praneša, kad praėjusį sezoną NBA ir G lygoje rungtyniavęs Norvelas Pelle pateko į Kauno „Žalgirio“ akiratį.

Iš Antigvos ir Barbudos salos kilęs krepšininkas praėjusį sezoną vilkėjo Bruklino „Nets“, Klivlando „Canton Charge“, Sakramento „Kings“ ir Niujorko „Knicks“ ekipų marškinėlius.

NBA lygoje atletas sužaidė 13 rungtynių ir vidutiniškai per 7 minutes įmesdavo po 1,5 taško ir sugriebdavo po 1,5 kamuolį.

Tuo metu G lygoje N. Pelle rinko po 10 taškų. Jis taip pat per 24 minutes sugriebdavo po 10,7 kamuolio, atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą bei blokuodavo po 3 varžovų metimus.

Kitas kandidatas - Anžejus Pasečnikas. Krepšinio apžvalgininkas Emiliano Carchia pranešė, kad į Lietuvos čempionų akiratį pateko Eurolygos ir NBA patirties turintis latvis.

2017 metų NBA naujokų biržoje latvį 25-uoju šaukimu pasirinko Orlando „Magic“, o pajėgiausioje pasaulio krepšinio lygoje jis debiutavo atstovaudamas Vašingtono „Wizards“.


2019-2020 metų sezone 25-erių 216 cm ūgio centras vidutiniškai per 16 minučių rinko 5,8 taško (52,6 proc. dvit.) ir atkovojo po 4 kamuolius.

Praėjusiame sezone krepšininkas sužaidė vos 1 mačą ir sausio mėnesį buvo atleistas.

NBA Vasaros lygoje A.Pasečnikas atstovavo Naujojo Orleano „Pelicans“ bei per 19 minučių pelnė 7,2 taško, atkovojo 4,8 kamuolio, atliko 1,6 rezultatyvaus perdavimo ir blokavo 0,6 metimo.


„Basket Overtime“ informuoja, jog žalgiriečiai taip pat domisi Tariku Blacku bei Emanueliu Terry. Abu amerikiečiai nesenai buvo atleisti iš NBA komandų.

29 metų 206 cm ūgio T. Blackas praėjusio sezono viduryje prisijungė prie Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipos ir Eurolygoje sužaidė 13 rungtynių, per kurias aikštėje praleido po 14 minučių, pelnė po 5,2 taško ir sugriebė po 3,5 kamuolio.

Prieš tai jis 2018-2020 m. atstovavo Tel Avivo „Maccabi“ komandai.


Vasarą krepšininkas buvo sudaręs kontraktą su Denverio „Nuggets“ ekipa, tačiau prieš sezono startą sutartis buvo nutraukta.

Tuo metu E. Terry praėjusį sezoną pradėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ klube, bet sezono eigoje buvo atleistas.

Jis Eurolygoje sužaidė devynerias rungtynes, per kurias vidutiniškai rinko po 5,6 taško, 4,4 atkovoto kamuolio ir 7,6 naudingumo balo.


Praėjusį sezoną E. Terry baigė G lygoje, kur vilkėjo Kalifornijos „Agua Caliente Clippers“ ekipos marškinėlius.

G lygoje atletas vidutiniškai pelnydavo po 10,8 taško, atkovodavo po 10,4 kamuolio, atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo bei blokuodavo po 1 varžovo metimą.



















Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: