K. Guščikas – apie sugrįžimą po metų ir kontraktą su „Lietuvos rytu“ (VIDEO)

K. Guščikas – apie sugrįžimą po metų ir kontraktą su „Lietuvos rytu“ (VIDEO)

Karolis Guščikas vėl gali šypsotis aikštėje – metus be krepšinio dėl sunkios traumos praleidęs kelmiškis vasarą prisijungė prie Pasvalio „Pieno žvaigždžių“.



Praėjusį sezoną nerungtyniavęs aukštaūgis iškentė dvi operacijas, kol galiausiai vėl galėjo žengti ant parketo. Pats žaidėjas neslepia, jog psichologiškai buvo sunku, o mintys sukosi net ir apie karjeros pabaigą.

„Jausmas geras, nemeluosiu, buvau to pasiilgęs, – „bcpienozvaigzdes.lt“ pasakojo K. Guščikas. – Trauma buvo sunki, ypatingai sunku buvo atsigauti psichologiškai. Po pirmos operacijos pasakė, kad ji nepasiteisino, reikės antros... Pradedi galvoti tuomet, kam tau to reikia, ar tu dar nori išvis žaisti, nes tikrai nėra lengva psichologiškai. Bet džiaugiuosi, kad viskas pavyko ir galiu tęsti karjerą.“

Įdomu, jog K. Guščikas su „Pieno žvaigždėmis“ kontraktą buvo pasirašęs ir 2020-ųjų vasarą, bet tuomet paaiškėjo, jog žaidėjas žaisti negali, jam reikės dar vienos operacijos ir abi pusės išsiskyrė.


Vis dėlto 206 cm ūgio K. Guščikas po metų grįžo į tą pačią vietą. Kaip pavyko išlaikyti gerą santykį su „Pieno žvaigždžių“ organizacija?

„Buvo susitarimas. Nenorėjome jokių pykčių, sužinojau, jog reikės antros operacijos, nenorėjau skaudinti klubo, susitarėme gražiuoju. Išliko susitarimas, jog galėsiu grįžti, jei viskas bus gerai ir būsiu sveikas. Taip ir gavosi“, – atskleidė atletas.

Tiesa, K. Guščikas grįžo jau ne pas Gediminą Petrauską, kuris kvietėsi žaidėją 2020-aisiais, o pas trenerį Mantą Šernių. Pas šį strategą puolėjas žaidė 2019-2020 metų sezone Prienuose.

„Pasiūlymų kitų nelabai turėjau, o po traumos mažai, kas manęs norėjo, nežinau kodėl, gal prisibijojo, – svarstė K. Guščikas. – Pas Šernių atėjau, nes patinka jo sistema, jo treniruočių darbas.“

Prisimenant K. Guščiko karjeros vingius, jie – labai įdomūs. Kelmiškis dar 2013-2014 metų sezone žaidė Regionų krepšinio lygoje, tačiau jau 2015-ųjų vasarą sekė ilgalaikė sutartis su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

K. Guščikas neslepia, jog kontraktas su sostinės klubu pakeitė jo požiūrį į profesionalaus sportininko karjerą.

„Po NKL nueiti į tokį lygį buvo kažkau vau. Tikrai pakeitė požiūrį. Norėjau tapti didesniu profesionalu, aplinkui matai aukštesnio lygio žaidėjus. Džiaugiuosi, kad buvo toks etapas karjeroje“, – pasakojo K. Guščikas.


Vis dėlto krepšininkui nepavyko įsitvirtinti „Lietuvos ryte“ – jis buvo nuolat skolinamas kitoms LKL komandos. Ar dėl to krepšininkas jaučia kartėlį?

„Turėjau labai gerą sezoną NKL. Jie parodė susidomėjimą, matė ilgalaikėje vizijoje, bet ji gal nepasiteisino. Tam klube buvo didelės rokiruotės, daug kas keitėsi ir gavosi, kaip gavosi. Turėjau šansą būti aukštesniame lygyje, su aukšto lygio komanda, atėjau iš Nacionalinės lygos, buvo tikrai šaunu ir dėl to nesigailiu“, – prisiminė kelmiškis.

Grįžtame į dabartį. Su kokiais didžiausiais sunkumais aukštaūgis susidūrė pirmaisiais mėnesiais, grįžęs po traumos?


„Sunkiausia pradžioje – reabilitacija. Tu eini su skausmais, turi kentėti, po to persilauži. Taip pat grįžti ir tavo fizinės galimybės jau nebėra tos pačios, visgi dvi operacijos yra sudėtingas dalykas. Bet bandai tiesiog perlipti per save“

Sezonas tiek K. Guščikui, tiek „Pieno žvaigždėms“ prasidėjo sunkiai, tačiau krepšininkas neabejoja, jog komanda įsivažiuos ir kelia jai aukštus tikslus.

„Dar tikrai nesu geriausios savo sportinės formos, įeidinėju į ją, stengiuos ir manau atsigausiu viduryje sezono. Šį sezoną būtų gerai su komanda pasiekti „Top 6“, reikia įgauti pasitikėjimo. Nauja komanda, reikia laiko, turime tą suprasti, bet manau viskas bus gerai“, – baigė krepšininkas.








BcPienozvaigzdes.lt

Video rekomendacijos: