D. Giedraitis: apie mačą su „Šiauliais“, žaidimą aštuoniese ir debiutą Europos taurėje

D. Giedraitis: apie mačą su „Šiauliais“, žaidimą aštuoniese ir debiutą Europos taurėje

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda šeštadienį Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynėse priims „Šiaulius-7bet“. Visi, kurie nusipirks bilietą į rungtynes ir atvyks į „Cido“ areną, galės laimėti vieną iš trijų abonementų likusiai sezono daliai.



Abi ekipos yra turnyrinės lentelės kaimynės – „Lietkabelis“ (13/5) užima trečiąją vietą, o „Šiauliai“ (10/7) yra ketvirtoje pozicijoje. Pirmojo rato dvikova lapkričio pabaigoje baigėsi užtikrinta panevėžiečių pergale išvykoje 97:74.

Šįkart užduotis pasiekti pergalę bus sudėtingesnė, kadangi dėl COVID-19 negalės žaisti Karolis Giedraitis ir Tadas Vaičiūnas. Vytenis Lipkevičius jau pasveiko, bet dėl jo ir čiurnos traumą besigydančio Nikola Radičevičiaus pasirodymo ant parketo bus sprendžiama prieš pat rungtynes.

„Lietkabelis“ šią savaitę prieš Trento „Dolomiti Energia“ žaidė vos su aštuonių žaidėjų rotacija ir be trenerio asistentų, bet pasiekė šeštąją pergalę Europos taurėje – svečiai iš Italijos nugalėti 74:57.


Puikiai pastaroji dvikova susiklostė gynėjui Dovydui Giedraičiui, kuris pelnė 17 taškų per 28 žaidimo minutes. 21-erių Europos taurės debiutantas šiame sezone fiksuoja 10,1 taško, 2,1 atkovoto kamuolio ir 1,7 rezultatyvaus perdavimo per 26 minutes vidurkius, pataikydamas 43,3 proc. tritaškių.

Pats D.Giedraitis oficialiai „Lietkabelio“ internetinei svetainei papasakojo apie žaidimą aštuoniese, savo sugrįžimą po traumos, „Šiaulių“ komandą ir tobulėjimą kartu su broliu Karoliu.

Ar po pastarųjų pergalių komandoje jaučiamas pakilimas?

– Be abejo, kad dabar atmosfera labai gera. Visada laimėti yra daug smagiau nei pralaimėti. Norime tą pakylėtą nuotaiką išlaikyti kaip įmanoma ilgiau ir suteikti sirgaliams daug gerų emocijų.

Pastarosiose rungtynėse žaidėte tik aštuoniese. Ar tai dar labiau sutelkė komandą?

– Manau, kad taip, nes turime atidirbti už kitus. Žaidžiame daugiau minučių, bet kartu jaučiasi mažiau spaudimo, nes vis tiek žinai, jog rungtyniausi ilgiau. Aštuoniese kartais net rungtyniauti lengviau, bet mums tikrai labai reikia tų žaidėjų, kurie dabar yra iškritę. Labai laukiame jų sugrįžtant.

Prieš Trento ekipą nebuvo ir asistentų. Ar jų taip pat pasigedote?


– Jaučiasi, kad buvo jų trūkumas. Asistentai visada pasako, kokį derinį žaidžia varžovai ir įspėja, kam būti pasiruošus.

Kokį įspūdį palieka „Šiaulių“ ekipa?

– Palyginus su praėjusiu sezonu, jie padarė tikrai labai didelį žingsnį į priekį. Dabar tai yra labai pavojinga komanda, todėl rytoj laukia sunki kova.


Ar jau jaučiatės visiškai pasveikęs po traumos ir įgijęs gerą formą?

– Taip, dabar jaučiuosi visiškai pasveikęs ir viskas yra gerai. Įsivažiuoti nebuvo lengva, bet treneris davė laiko ir leido žaisti, todėl viskas dabar yra gerai. Tokiu metu labai jautėsi ir komandos draugų palaikymas.

Kaip vertinate savo žaidimą?


– Negaliu sakyti, kad esu patenkintas savo pasirodymu Europos taurėje ar LKL pirmenybėse – turiu rungtyniauti stabiliau. Kadangi dabar esame pagavę gero žaidimo bangą kaip komanda, tai atsispindės ir mano žaidime.

Debiutavote Europos taurėje. Ar šis turnyras jus kažkuo nustebino?

– Kiekviena komanda turi po kelis labai stiprius individualiai žaidėjus, kuriuos sudėtinga stabdyti. Nėra taip, kad kažkas labai nustebino, nes Ispanijoje esu žaidęs prieš labai pajėgias ekipas, todėl nieko naujo.


Prieš sezoną jums pačiam buvo įdomu, kaip seksis žaisti kartu su broliu. Kokia ta patirtis?

– Labai smagu. Treniruotėse dengiame vienas kitą, tobulėjame kartu, spaudžiame vienas kitą, jog būtų sudėtingiau. Tikrai žingsniuojame į priekį ir mums abiems tai labai gera patirtis.

Ką manote apie „Lietkabelio“ sirgalius?


– Daug smagiau žaisti, kai ateina daug aistruolių. Tikrai jaučiasi, kad jie yra mūsų šeštas žaidėjas. Jeigu pagauname gerą atkarpą ir visa salė užsikuria, būna labai smagu rungtyniauti. Kiekvienose rungtynėse labai laukiame žiūrovų ir tikimės, kad jų tik daugės, kadangi jų palaikymas mums yra itin svarbus.

KKLietkabelis.lt

Video rekomendacijos: