„Žalgiris“ persigalvojo: po sezono ieškos naujo trenerio

„Žalgiris“ persigalvojo: po sezono ieškos naujo trenerio

Zalgiris.lt nuotr.

Prieš keturis mėnesius Jure Zdovcas oficialiai pradėjo darbus su Kauno „Žalgirio“ ekipa, kuomet vyr. trenerio kėdėje pakeitė Martiną Schillerį.



Per šį laikotarpį J. Zdovco treniruojami žalgiriečiai Eurolygoje patyrė šešioliką pralaimėjimų bei iškovojo tris pergales. Žalgiriečiai nugalėjo Atėnų „Panathinaikos“, Stambulo „Fenerbahče“ ir Vitorijos „Baskonia“ ekipas.

Tuo metu LKL čempionate „Žalgiris“ pralaimėjo tik Vilniaus „Ryto“ krepšininkams.

Blogi rezultatai itin neramina sirgalius, klubo vadovus ir ekspertus, bet Krepsiniozinios.lt žiniomis, „Žalgiris“ bent kol kas neplanuoja atleisti 55 metų J. Zdovco, kuris turi kontraktą iki šio sezono pabaigos.


Nors „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas nesidairo pamainos J. Zdovcui, tačiau viskas gali pasikeisti, jei žalgiriečiai neapgintų KMT titulo. Vis tik didesnė tikimybė, jog strategas iš Slovėnijos baigs sezoną Kaune.

Taip pat ima aiškėti, kad J. Zdovcas kitą sezoną į Kauną negrįš. „Žalgiris“ vasarą ieškos naujo trenerio.

Pridedama, jog J. Zdovcui yra iškelti tikslai laimėti KMT ir LKL turnyrus bei Eurolygoje pakilti iš paskutinios - 18 vietos.

Primename, kad J. Zdovco atlyginimas yra keturis kartus mažesnis nei buvo Šarūno Jasikevičiaus. Apie tai skaitykite čia.

J. Zdovcas yra praeityje itin daug pasiekęs krepšininkas, kuris atstovaudamas Jugoslavijos rinktinei yra tapęs pasaulio čempionu 1990 m., du kartus tapo Europos čempionu – 1989 m. ir 1991 m.

Praėjusiame sezone J. Zdovcas vadovavo Paryžiaus „Metropolitans 92“ ekipai.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: