J. Zdovcas: „Nebus lengva, nes žaisime Vilniuje, o spaudimas visada yra jaučiamas“ (VIDEO)

J. Zdovcas: „Nebus lengva, nes žaisime Vilniuje, o spaudimas visada yra jaučiamas“ (VIDEO)

Jau vasario 19-20 dienomis Vilniuje, „Avia Solutions Group“ arenoje, įvyks bene daugiausiai ažiotažo pastaraisiais metais keliantis Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) finalo ketvertas.



Svarbiausios turnyro kovos po trejų metų pertraukos sugrįžta į Lietuvos sostinę, kur finalo ketvertai jau vyko 2016 ir 2019 metais. Tuomet abu kartus titulą iškovojo būtent vilniečiai, kurie mėgins pakartoti savo sėkmės istoriją namų sienų ir savų sirgalių apsuptyje. Tuo tarpu kauniečiams sostinė šiame turnyre yra dar neįveikta tvirtovė, kurios prakeiksmą norisi pagaliau nutraukti šiemet.

Vasario 19-ąją (šeštadienį) Citadele KMT finalo ketverto ekipos susirungs turnyro pusfinaliuose. Titulą ginančiam Kauno „Žalgiriui“ kelią pastoti mėgins pirmą kartą tarp keturių geriausiųjų prasimušę „Šiauliai-7bet“.

Prieš šias rungtynes „Žalgirio“ strategas Jure Zdovcas prakalbo apie komandą slegiantį spaudimą.


„Puikiai pažįstame šią ekipą. Gerbiame juos kaip ir kiekvieną komandą. Neturime jokios teisės atsipalaiduoti ir klausytis kažkokių kalbų, kad esame favoritai ar panašiai. Mūsų varžovai neturi ko prarasti, nejaučia spaudimo. Jie yra puolimo komanda, turinti daug žaidėjų, kurie gali pelnyti taškus. Jie turi Elmore`ą, kuris yra komandos lyderis ir yra galingas puolime.

Po pergalės prieš „Monaco“ žaidėjai turėjo kelias laisvas dienas, tad pailsėjome. Komandoje jaučiama geresnė atmosfera, tačiau negalima atsipalaiduoti, nes iš savo patirties žinau, ką reiškia atsipalaidavimas ir kiek tai iškart kainuoja. Turime vis dar problemą įžaidėjų pozicijoje. Mantas Kalnietis praleis KMT kovas, o Janis Strelniekas grįžta pamažu.

Spaudimas šioje ekipoje visada yra ir jis jaučiamas, nes reikia laimėti kiekvienas rungtynes, nepaisant to, kokiame turnyre žaidžiame. Suprantame, kad nebus lengva, juk žaisime Vilniuje. Pirma galvosime apie pusfinalį, o tada žiūrėsime, kas laukia toliau“, - teigė J. Zdovcas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: