Aiškėja du „Žalgirio“ legionieriai, kurie vasarą paliks Kauną

Aiškėja du „Žalgirio“ legionieriai, kurie vasarą paliks Kauną

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ jau nusprendė ir savo ateitį patikėjo treneriui Kaziui Maksvyčiui bei davė startą prasidedantiems tarpsezonio darbams.



Pirmiausias naujo trenerio darbas - atsikratyti nereikalingais žaidėjais.

Šiuo metu jau aišku, kad vasarą „Žalgirio“ gretas paliks bent du legionieriai. Tai - Janis Strelniekas ir Tai Websteris.

Praėjusią vasarą J. Strelniekas su LKL čempionais sudarė vienerių metų kontraktą.


Krepsiniozinios.lt žiniomis, J. Strelniekas nėra kito sezono „Žalgirio“ planuose ir klubas neplanuoja siūlyti naujo kontrakto latviui.

Tuo metu „Basket Overtime“ informuoja, kad „Žalgirio“ ekipoje J. Strelniekas šį sezoną gauna apie 400 tūkst. eurų.

32 metų 191 cm ūgio gynėjas šį sezoną Eurolygoje sužaidė 23 rungtynes, iš kurių 22 pradėjo komandos starto penkete, vidutiniškai renka po 6,5 taško, atkovoja po 1,7 kamuolio, atlieka po 1,8 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 5,6 naudingumo balo statistiką.

Kitas žaidėjas, kuris vasarą atsisveikins su „Žalgirio“ ekipa yra Tai Websteris. Zelandietis į LKL čempionų gretas atvyko lapkričio mėnesį, kai pakeitė Kaune nepritapusį Emmanuelį Mudiay.

T. Websteris su žalgiriečiais sudarė kontraktą iki sezono pabaigos.

„Basket Overtime“ informuoja, kad „Žalgirio“ ekipoje T. Websteris gauna tarp 100 ir 150 tūkst. eurų per sezoną.

26 metų 193 cm ūgio linksmasis legionierius šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai per 12 minučių įmeta po 4 taškus, atlieka po 1,5 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 1,9 naudingumo balo statistiką.

Verta paminėti, kad taip pat nėra aišku, ar vasarą „Žalgiryje“ liks puolėjas Nielsas Giffey bei aukštaūgis Joshas Nebo. Dėl šių žaidėjų ateities bus nuspręsta šiek tiek vėliau.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: