Ar norėtumėte, kad R. Kurtinaitis taptų naujo Vilniaus krepšinio klubo treneriu? (Apklausa)

Ar norėtumėte, kad R. Kurtinaitis taptų naujo Vilniaus krepšinio klubo treneriu? (Apklausa)

Beata Štampachova/BC Omega, Facebook ir VTB nuotr.

Kaip jau rašėme, naują Vilniaus krepšinio klubą kurianti bendrovė „Basketball Holding Company“ (BHC) kreipėsi į Lietuvos krepšinio lygą (LKL). Oficialiame laiške BHC teigia svarstanti įvairius būdus, kaip būtų galima patekti į LKL, todėl teiraujasi konkrečių reikalavimų, kuriuos naujoji komanda turėtų atitikti.



Krepsiniozinios.lt pirmieji dar sausio mėnesio pradžioje pranešė, kad naujasis Vilniaus klubas startuos jau kitą sezoną ir žais LKL čempionate, o tikslas bus vienas - tapti čempionais.

O dabar ima aiškėti ne tik būsimas komandos biudžetas, bet ir kandidatai tapti ekipos vyr. treneriu. Krepsiniozinios.lt žiniomis, pagrindinis kandidatas vadovauti naujai komandai yra Rimas Kurtinaitis.

61 metų strategas pernai treniravo Maskvos srities „Chimki“, o šį sezoną yra be klubo.

Krepsiniozinios.lt kviečia išsakyti savo nuomonę, ar norėtumėte, kad Rimas Kurtinaitis taptų naujo Vilniaus krepšinio klubo treneriu?



Primename, kad G. Žiemelio projektas tikisi, jog pirmą sezoną turės apie 5-7 mln. eurų biudžetą, kuris vėliau turėtų didėti iki 20 mln. eurų. Tai būtų didžiausias biudžetas Lietuvos krepšinio istorijoje.

G. Žiemelis viliasi, kad per artimiausius du metus klubas gaus galimybė žaisti Eurolygoje.

Būsimo krepšinio klubo prezidento pareigas eisiantis Rimantas Kaukėnas džiaugiasi galimybe grįžti į savo gimtą miestą bei atskleidė, kad naujoji komanda kurs tarptautinę bendruomenę, tad Lietuva neapsiribos.


„Labai džiaugiuosi, kad galėsiu tęsti darbus savo gimtame mieste ir galiu patvirtinti, jog netolimoje ateityje Vilniuje turėsime naują krepšinio komandą. Mūsų tikslas – turėti aukščiausiose Lietuvos ir Europos krepšinio lygose reguliariai žaidžiančią komandą ir kurti visokeriopą vertę tiek Lietuvos valstybei, tiek tarptautinei klubo bendruomenei“, – teigė R. Kaukėnas.

„Kuriame ne tik naują komandą, bet ir tarptautinę krepšinio bendruomenę, kurią kviesime prisidėti ir prie klubo kūrimo sprendimų, ir prie jo valdymo procesų. Tarptautines rinkas ketiname pasiekti eksportuodami krepšinį, o krepšinio patirtis Lietuvos rinkoje gerinsime pasitelkdami inovatyviausias technologijas, kurias arenoje įdiegsime rekonstrukcijos metu“, – pridūrė būsimo Vilniaus klubo prezidentas Rimantas Kaukėnas.

Būsimo klubo namų aikšte taps po 2022 metų rudenį startuosiančios rekonstrukcijos naujai atidaryta Vilniaus „Avia Solutions Group“ arena, kuri taps pažangiausia bei didžiausia Baltijos šalyse: per krepšinio rungtynes talpins iki 16,5 tūkst. žiūrovų, o per koncertus galės talpinti net iki 20 tūkst. žmonių.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: