G. Maldūnas: įrodėme, kad ne vien tik pinigai ir biudžetas lemia gerą žaidimą

G. Maldūnas: įrodėme, kad ne vien tik pinigai ir biudžetas lemia gerą žaidimą

LKL nuotr.

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda trečiadienį baigė pasirodymą Europos taurės turnyre, kai aštuntfinalyje išvykoje 67:75 nusileido Bolonijos „Virtus“ krepšininkams.



Dabar panevėžiečiai koncentruosis Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) kovoms, kur per artimiausias tris dienas sužais dvejas rungtynes: penktadienį priims Pasvalio „Pieno žvaigždes“, o sekmadienį – Kazio Maksvyčio treniruojamą Kauno „Žalgirį“.

Nors pasvaliečiai jau prarado viltis patekti į atkrintamąsias varžybas, tačiau pastaruoju metu motyvacijos tikrai nestinga ir laimėjo tris mačus iš eilės: nukovė Utenos „Juventus“, Klaipėdos „Neptūną“ ir Alytaus „Dzūkiją“.

Pastaroji Manto Šerniaus auklėtinių atkarpa sufleruoja apie atkaklią kovą ir Aukštaitijos derbyje. Juolab, kad šiame sezone „Lietkabelis“ laimėjo abejas žaistas rungtynes, bet lengva nebuvo nė viename susitikime.


Bolonijoje vieną geriausių sezono mačų Europos taurėje (12 tšk. ir 15 naud. bal.) sužaidęs Gabrielius Maldūnas „Lietkabelio“ oficialiai internetinei svetainei teigė, kad komanda grįžta namo su aukštai pakeltomis galvomis, nes pasirodymas tarptautiniame fronte buvo sėkmingas.

Kodėl nepavyko pratęsti sezono Europos taurėje?

– Susitikome su viena stipriausių turnyro komandų, kuri neprisidarytų gėdos ir Eurolygoje. Turi gerų žaidėjų, gerą trenerį ir jų meistriškumas jautėsi aikštelėje. Mums kažkiek pristigo ir patirties, ir Fortūnos. Atidavėme visas jėgas ir nėra ko gailėtis – galime sezoną baigti iškelta galva ir žiūrėti į LKL kovas.

Kas leido dukart sugrįžti į rungtynes, kai varžovai jau turėjo dviženklį pranašumą?

– Mūsų energija ir gynyba. Atmosfera buvo puiki, pataikyti nebuvo lengva ir dėl kietokų lankų. Norėjome kažkaip kabintis į rungtynes ir darėme tai, kas veikė visą sezoną – gynėmės. Būtent tai ir padėjo grįžti.

22 padarytos klaidos – kas nepavyko puolime?

– Kažkiek jauduliukas kaustė, nes atkrintamosios varžybos nepasitaiko kiekvieną dieną. Mūsų komandoje nėra tokių žvaigždžių kaip „Virtus“ ekipoje, kuri turi daug žaidėjų su tokio lygio varžybų patirtimi. „Virtus“ gynyba tikrai buvo gera, Scariolo paruošė gerą planą, jo auklėtiniai kibiai gynėsi ir jų fiziškumas lėmė mūsų padarytas klaidas, kurių neturėjo būti.


Jums tai buvo vienos geriausių rungtynių Europos taurėje. Kas tai lėmė?

– Ėjau ant parketo pernelyg daug negalvodamas apie dvikovos svarbą ir tiesiog žaidžiau savo žaidimą. Pradžioje kamuolys tiesiog nukrito man į rankas ir laisvas įmečiau iš po krepšio, vėliau atkovojau kamuolį ir irgi įmečiau iš arti. Rungtyniavau kaip visada, tik šįkart aplinkybės susiklostė tinkamai. Mano arkliukas yra energija ir kova. To laikiausi dabar ir tai atnešė rezultatą.

Kokį „Lietkabelio“ pasirodymą Europos taurėje prisiminsite praėjus kuriam laikui?


– Manau, kad tikrai prisiminsime gerai šį sezoną. Prieš sezoną dauguma mums prognozavo žemą poziciją. Net reitinge komandų buvome tik 19-i. Nustebinome ne vieną žmogų, bet ne save. Mes nuo pat pradžių žinojome, ko siekiame ir ką galime padaryti. Manau, kad penkta vieta A grupėje yra geras rezultatas. Gaila, kad taip susiklostė situacija, jog B grupėje ketvirtas buvo „Virtus“ klubas, kuris sezono pradžioje nepagavo savojo ritmo ir pralaimėjo daugiau rungtynių nei planavo. Jeigu būtų kitas varžovas, galbūt viskas būtų susiklostę kitaip.

Kokį pažymį parašytumėte už pasirodymą?

– Komandai parašyčiau tarp 7 ir 8 balų. Daugumą rungtynių žaidėme gerai. Kur patyrėme nesėkmes, jos būdavo keliais taškais ir visada kovodavome iki galo. Įrodėme, kad ne vien tik pinigai ir biudžetas lemia gerą žaidimą. Gera atmosfera ir tikėjimas vieni kitais irgi gali daug nuveikti.


„Pieno žvaigždės“ pastaruoju metu rodo gerą formą. Kokį įspūdį jums palieka ši ekipa?

– Jie dabar žaidžia atsipalaidavę, nes nepretenduoja į jokias vietas. Tiesiog žaidžia savąjį žaidimą ir mėgaujasi krepšiniu. Tikrai pavojingas varžovas, ką rodo ir pastaroji forma. Bus nelengvos rungtynės, nes žaidėme trečiadienį, ketvirtadienį visą dieną keliaujame, o jau penktadienį reikės eiti į aikštelę. Bandysime žaisti iš visų jėgų, nes mums pergalės taip pat svarbios, kad atkrintamąsias pasiektume geros fizinės ir psichologinės būklės.

Sekmadienį dar laukia ir kova su „Žalgiriu“. Pavyks atlaikyti tokį krūvį?


– Tikiuosi, kad pavyks, nors nėra lengva tokiais tempais ir su tokiomis kelionėmis. Gerai, kad rungtynės bus namuose, bet vis tiek laukia du stiprūs varžovai. „Žalgiris“ yra Eurolyga komanda ir dar su nauju treneriu, todėl kovos iš visų jėgų, kadangi atkrintamąsias nori pasiekti geros formos. Nebus lengva, bet treneriai paskirstys krūvius ir reikia tikėtis, kad viskas pavyks gerai.

KKLietkabelis.lt

Video rekomendacijos: