Fantastinė serija tęsiasi: netikėtą ginklą radęs „Neptūnas“ skėlė antrą antausį „Žalgiriui“

Fantastinė serija tęsiasi: netikėtą ginklą radęs „Neptūnas“ skėlė antrą antausį „Žalgiriui“

LKL nuotr.

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) daugiausiai intrigos toliau kelia ta ketvirtfinalio serija, iš kurios to sunkiai buvo galima tikėtis.



Fantastinį žaidimą rodęs Klaipėdos „Neptūnas“ namuose 87:78 (21:17, 20:14, 12:15, 34:32) darkart skėlė antausį Kauno „Žalgiriui“ ir taip atsidūrė per žingsnį nuo sensacijos.

Šiuo metu serijoje iki trijų pergalių yra lygu (2:2) ir viskas spręsis žūtbūtiniame mūšyje.

„Neptūno“ komanda rungtynių pradžioje neleido varžovams pabėgti (14:14) ir nors Regimanto Minioto tritaškis buvo taiklus, spurtu ketvirtį baigę šeimininkai pirmavo 21:17.


Dvi minutes abiejų ekipų puolimas buvo stabtelėjęs, o po to klaipėdiečiai vis atremdavo „Žalgirio“ legionierių bandymus tempti savo komandą pirmyn. Tai’us Websteris ir Tyleris Cavanaugh buvo kauniečių ginklai (23:27), tačiau jų neužteko. Deividas Gailius ir Matas Jogėla smeigė po tritaškį, o pastarojo ir Beno Griciūno metimai persvarą vertė dviženkle – 38:26. Taip po dviejų kėlinių komandas vis dar skyrė dviženklis taškų skaičius.

Po pertraukos kardinalių pokyčių nebuvo matyti. T.Websterio inicijuotas puolimas buvo labai svarbus „Žalgiriui“ (35:41), bet M.Jogėla ir N.Mineikis neleido savo ekipai išbarstyti apčiuopiamo pranašumo – 48:37. Tik jį ketvirčio pabaigą „Žalgiris“ išsikapstė iš dviženklio deficito – 46:53.

Nors atrodė, kad žalgiriečiai gali perimti iniciatyvą, kuomet ketvirtą kėlinį pradėjo atkarpa 9:0, taip nenutiko. Persverti rezultatą pavyko vos akimirkai (55:53), nes pataikė Matas Jogėla, Edgaras Želionis, o N.Mineikio šūvis vertė Kazį Maksvytį prašyti minutės pertraukėlės – 64:57.

Liko daugiau nei pusė kėlinio, N.Mineikis paleido dar vieną tritaškį ir taip žudė varžovus – 67:57. „Neptūnas“ susigrąžino dviženklę persvarą ir net negalvojo jos paleisti, maža to, T.Cavanaugh užsidirbo techninę pražangą, kuri užbaigė jo pasirodymą rungtynėse. M.Jogėla smeigė eilinį tolimą metimą, kuris „Neptūnas“ stūmė pirmyn (75:61), tačiau „Žalgiris“ galiausiai atrado tokį patį ginklą – po tritaškį smeigė L.Lekavičius ir Karolis Lukošiūnas – 70:77.

Pastarojo šūvis toliau išlaikė kauniečius gyvus (73:79), bet E.Želionis pataikė iš po krepšio, vėliau sukūrė dėjimą ir skirtumas vėl tapo dviženklis – 85:75. Liko vos 32 sek. per kurias šeimininkai pergalės neprarado.

„Žalgiriui“ nepadėjo Edgaras Ulanovas, tuo tarpu „Neptūnas“ taip pat vertėsi be vieno iš lyderių Žygimanto Janavičiaus.

„Žalgirio“ gretose savo geriausią „Betsafe-LKL“ karjeros mačą žaidė T.Websteris, pelnęs 17 taškų, tačiau „Neptūne“ spindėjo įspūdingai tritaškius laidęs N.Mineikis. Jo sąskaitoje – 23 taškas ir 6 iš 7 tritaškių.

„Neptūnas“: Nojus Mineikis 23 (6/7 trit.), Matas Jogėla (9 rez. perd.) ir Deividas Gailius – po 19, Benas Griciūnas 12 (10 atk. kam.), Edgaras Želionis 11.



„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 19, Tai’us Websteris 17, Karolis Lukošiūnas 12 (4/7 trit.), Joffrey Lauvergne’as 11 (6 atk. kam.), Tyleris Cavanaugh 10.

LKL.lt

Video rekomendacijos: