„Žalgirio“ naujokų paieškos: kurio krepšininko norėtumėte labiausiai? (Apklausa)

„Žalgirio“ naujokų paieškos: kurio krepšininko norėtumėte labiausiai? (Apklausa)

FIBA, Napoli nuotr.

Kauno „Žalgiris“ dar nesibaigus sezonui kimba į komplektacijos darbus.



Praėjusio sezono LKL čempionai jau nusprendė ir savo ateitį oficialiai patikėjo treneriui Kaziui Maksvyčiui, o dabar pradėjo ieškoti naujokų.

Kaip jau rašėme, šiuo metu „Žalgirio“ radare yra šie krepšininkai: Chima Moneke, Artūras Gudaitis, Kyle'as Allmanas, Eigirdas Žukauskas ir Calebas Homesley.

Krepsiniozinios.lt kviečia išsakyti savo nuomonę, kurio krepšininko norėtumėte labiausiai?




Ch. Moneke šį sezoną žaidė Manresos BAXI komandoje ir susižėrė FIBA Čempionų lygos sezono MVP apdovanojimą.

Šį sezoną puolėjas FIBA Čempionų lygoje vidutiniškai per 22 minutes pelnydavo po 13,9 taško, atkovodavo po 6,3 ir perimdavo po 1,2 kamuolio, atlikdavo po  1,1 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po 16,1 naudingumo balo statistiką.

„Žalgirio“ akiratyje yra ir A. Gudaitis, kuris „Žalgiryje“ rungtyniavo 2013-2015 metais.

Dėl Rusijos invazijos į Ukrainą Sankt Peterburgo „Zenit“ komandą palikęs vidurio puolėjas šį sezoną baigė Italijoje.

28 metų 208 cm ūgio aukštaūgis vilkėjo Neapolio „GeVi“ ekipos marškinėlius, o dabar tapo laisvuoju agentu ir vasarą ieškosis naujos karjeros stotelės.

Italijos čempionate mūsiškis vidutiniškai per 18 minučių rinko po 7,4 taško, 5,3 atkovoto kamuolio ir 9 naudingumo balus. Tuo metu „GeVi“ į Italijos čempionato atkrintamąsias nepateko.


Kauniečių akiratyje atsidūrė ir Eigirdas Žukauskas, kuris debiutavo Lietuvos krepšinio rinktinėje.

Puolėjas šį sezoną pradėjo Permės „Parma“ komandoje, bet prasidėjus karui Ukrainoje, krepšininkas paliko Rusiją ir sezoną baigs Bursos „Tofaš“ ekipoje.

Rusijoje E. Žukauskas iš viso praleido pastaruosius ketverius metus. Čia radviliškietis buvo K. Maksvyčio auklėtiniu, kuris puikiai pažįsta krepšininką.


Šį sezoną „Parma“ klubui jis rinko po 9,7 taško ir atkovojo po 5,4 kamuolio.

Tuo metu Italijos žurnalistas Luca D'Alessandro socialiniame tinkle praneša, kad „Žalgiris“ veda derybas su 24 metų 191 cm ūgio įžaidėjo ir atkauojančio gynėjo pozicijose galinčiu žaisti amerikiečiu Kyle`u Allmanu.

K. Allmanas šį sezoną žaidė Paryžiaus „Paris Basketball“ komandoje. Prancūzijos lygoje Paryžiaus ekipa užėmė 15 vietą.


Prancūzijos lygoje amerikietis vidutiniškai pelnydavo po 15 taškų, atkovodavo po 3,8 kamuolio, atlikdavo po 4,6 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po 15,1 naudingumo balo.

„Žalgiris“ nusitaikė ir į Europos taurėje šį sezoną puikiai rungyniavusį gynėją, praneša Italijos žurnalistas Luca D'Alessandro.

Pasak pranešimo, LKL čempionai tikisi prisivilioti 25 metų 198 cm ūgio Calebą Homesley.


Amerikietis šį sezoną rungtyniauja Hamburgo „Towers“ klube ir Europos taurės turnyre vidutiniškai per 26 minutes pelnydavo po 17,4 taško, atkovodavo po 3,5 kamuolio, atlikdavo po 4,3 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po 16,4 naudingumo balo statistiką.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: