P. Ambrazevičius: „Žiemelis savo naujai komandai bando registruoti pavadinimą „BC Lietuvos Rytas“

P. Ambrazevičius: „Žiemelis savo naujai komandai bando registruoti pavadinimą „BC Lietuvos Rytas“

Stopkadras ir FIBA nuotr.

Kaip jau rašėme, Gedimino Žiemelio ir jo bendrovės kuriamas krepšinio klubas savo gyvavimą pradės Alytuje, o vėliau persikels į Vilnių.



Tiesa, sostinėje klubas ilgai neužsibus, nes planuose - Londonas.

Taip pat aiškėja ir naujasis krepšinio klubo Vilniuje pavadinimas.

Kaip socialiniame tinkle rašo vertėjas, humoristas ir vedėjas Paulius Ambrazevičius, klubą valdanti „Basketball Holding Company“ (BHC) bendrovė bando registruoti naują prekės ženklą „BC Lietuvos rytas“.


„Gediminas Žiemelis savo naujai Vilniaus krepšinio komandai bando registruoti pavadinimą “BC Lietuvos Rytas”. Jeigu galėjote iš pradžių pagalvoti, kad glaudžiai su Rusija susijęs ir ten kapitalo susikrovęs (o mes žinom, kaip Rusijoje verslas daromas) verslininkas nesielgs pagal rusiškas romanoviškas paniatkes, tai galite galvoti iš naujo“, - rašo P. Ambrazevičius.

Tuo metu visuomenininkas ir žurnalistas Andrius Tapinas atskleidė, kad Gediminas Žiemelis yra nusiteikęs išdurti krepšinio gerbėjus.

„Kaip žinia, mūsų oligarchiukas ir Prigožino lėktuvų remontuotojas Gediminas Žiemelis su savo „Avia Solutions Group“ steigia labai ambicingą ir labai lietuvišką naują krepšinio klubą Vilniuje.   


Su krepšiniu juos sieja gilūs ryšiai, štai dar vienas ASG vadovas, labai norėjęs tapti prezidentu, Vygaudas Ušackas 2015 metais, kitą dieną po kruvino išpuolio Mariupolyje, draugiškai žaidė krepšinį su Putino administracijos vadovu Ivanovu ir sakė, kad čia viskas labai normalu ir labai gerai. Straipsnis komentaruose.

Tačiau atrdo, kad Žiemelis yra nusiteikęs išdurti Lietuvos krepšinio bendruomenę ir Vilniaus krepšinio gerbėjus.

Šiuo metu potencialiems investuotojams platinamas „strictly confidential“ klubo vystymo projektas, kuriame aiškiai matosi, kad Vilnius yra tik startinė platforma, o po to bus numestas ir pagrindinės klubo namų rungtynės perkeltos į Londoną.

Naujasis klubas taip pat planuoja glaudžiai bendradarbiauti su keliomis šalimis tame tarpe ir Baltarusija ir kviesti jos žaidėjus, nes „turi priėjimą prie didžiausių šios šalies verslų“. Batka pritaria.


Nežinau, kokio naivumo krepšinio gerbėjus tikisi pritraukti į šitą klubą Žiemelis, bet akivaizdu, kad padėję įsukti klubą ir "užpildę" 15 000 vietų Avia Solutions Group areną, 2026 metais jie jau taps mažiau reikalingi Žiemeliui, o 2029 metais iš viso bus išmesti iš barščių.

Nežinau, ar mano labai gerbiamas Rimantas Kaukenas yra supažindintas su šitais planais ir ar jiems pritaria. Būtų labai liūdna, jei pritartų ir atsisėstų Kremliaus bičiulių kišenėse.

Bet gal čia kažkur slypi tikrai meilė Lietuvos krepšiniui, tik aš jos neįžvelgiu? Kaip neįžvelgia ir vienas iš potencialių didžiųjų investuotojų, kuriam šitas planas pasirodė labai neskanus.


P.S. Įdomu, ar su Jonu Valančiūnu buvo derintas ir gautas jo leidimas savo atvaizdu "papuošti" komercinį pasiūlymą investuotojams?“, - rašė A. Tapinas.

2021 metais įsteigta bendrovė „Basketball Holding Company“ kuria ambicingą ir šiuolaikišką krepšinio klubą, siekiantį dėl aukščiausių vietų varžytis tiek Lietuvos krepšinio lygoje, tiek stipriausiuose Europos klubinio krepšinio turnyruose. BHC įtrauks komandos fanus į klubo sprendimus, o sirgalių patirtį gerins integruodama inovatyvias technologijas tiek aikštėje, tiek už jos ribų.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: