„Žalgiris“ pasirašė sutartį su A.Butkevičiumi

„Žalgiris“ pasirašė sutartį su A.Butkevičiumi

Zalgiris.lt nuotr.

Ateinančio sezono Kauno „Žalgirio“ sudėtyje jau antrasis naujokas. Prie sutartį su klubu sudariusio Lauryno Biručio prisijungė dar vienas lietuvis Arnas Butkevičius.



Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės narys pastaraisiais metais rungtyniavo sostinėje, buvo Vilniaus „Ryto“ komandos kapitonu, paskutiniame savo sezone iškovojo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) titulą ir buvo pripažintas finalo serijos naudingiausiu žaidėju.

Praėjusiame Lietuvos krepšinio lygos sezone lengvasis krašto puolėjas vidutiniškai pelnė po 8,6 taško, atkovodavo po 4,9 kamuolio, atlikdavo po 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 13 naudingumo balų per rungtynes, o finalo serijoje vidutiniškai rinko po 11 taškų ir po 15,6 naudingumo balų.

Panašius skaičius A.Butkevičius demonstravo ir Čempionų lygos turnyre. Ten 29-erių krepšininkas pelnė po 7,4 taško ir atkovodavo po 5 kamuolius.


„Visų pirma, norėčiau padėkoti „Žalgirio“ organizacijai už tikėjimą manimi ir suteiktą galimybę parodyti save aukščiausiame lygyje. Galiu prižadėti, kad visuomet atiduosiu visą save komandai ir kovai dėl pergalių, – Žalgiris.lt sakė A.Butkevičius. – Sprendimas nebuvo sudėtingas, nes „Žalgiris“ ir treneris Kazys parodė didelį dėmesį ir norą mane matyti komandoje, tad derybos netruko ilgai. Žinau kad, tai ekipa visuomet kelianti sau didžiausius tikslus ir siekianti aukščiausiu rezultatų. Su nekantrumu laukiu meto, kai galėsiu prisidėti prie klubo istorijos kūrimo.“

A.Butkevičius yra atstovavęs „Žalgirio“ jaunimo komandai Eurolygos jaunimo turnyre. Per savo karjerą jis taip pat yra vilkėjęs Neringos „Kuršių“, Vilniaus „Sakalų“, Panevėžio „Lietkabelio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ marškinėlius. Su pastaruoju klubu, kai šiam vadovavo dabartinis „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis, A.Butkevičius debiutavo ir Eurolygoje.

„Arno stabilumas ir gebėjimai pastaraisiais metais abejonių nekėlė, todėl norėjome jį matyti Kaune. Esame gerai vienas su kitu susipažinę, kartu dirbome Eurolygoje, todėl tai palengvins adaptacinį laikotarpį ir padės Arnui kuo greičiau įsilieti į komandą“, – sakė su A.Butkevičiumi anksčiau dirbęs K.Maksvytis.

Kauno „Žalgirio“ klubas su A.Butkevičiumi sudarė dvejų metų kontraktą.

Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: