Dar viena „Žalgirio“ klubo klaida?

Dar viena „Žalgirio“ klubo klaida?

FIBA ir LKL nuotr.

Liepos mėnesio pradžioje pranešta, kad Kauno „Žalgirio“ sistemą paliko Mantas Rubštavičius, kuris kitą sezoną keliasi rungtyniauti į Panevėžio „Lietkabelį“.



Tiesa, kauniečiai pasiliko teisę po sezono susigrąžinti jaunuolį į savo gretas.

20-metis 198 cm ūgio gynėjas visą savo potencialą pademonstravo Europos jaunimo čempionate, kuriame M. Rubštavičius buvo rezultatyviausias pirmenybių žaidėjas.

Jis taip pat pateko ir į simbolinį žaidėjų penketuką.


Jaunimo čempionate M. Rubštavičius vidutiniškai per 26 minutes rinko po 19,7 taško, 4,4 atkovoto kamuolio, 1,3 rezultatyvaus perdavimo, 1,4 perimto kamuolio bei 17,3 naudingumo balo vidurkius.

Apie M. Rubštavičių savo komentarą pateikė „Sporto Komentatorius“. Kviečiame paskaityti:

„Dar viena Kauno Žalgirio klubo klaida?

Daugkartiniai Lietuvos čempionai nesugebėjo išvystyti M.Blaževič projekto Kaune ir atsisveikino su aukštaūgiu po dvejų sezonų. Liepos mėnesio viduryje Kauno klubas paskelbė, kad po trejų metų, praleistų Žalgirio sistemoje, talentingasis M.Rubštavičius keliasi į Panevėžio Lietkabelio ekipą. Tiesa, Kauno Žalgirio klubas pasiliko teisę po sezono susigrąžinti jaunąjį lietuvį į savo gretas. Bet ar pavyks Lietuvos komandai išlikti prioritetiniu pasirinkimu Europos mastu jaunuoliui, jei jis sužais solidų sezoną Europos taurėje atstovaujant gimtojo miesto ekipą? Juk didžiųjų Europos klubų akys dabar taip pat bus nukreiptos į šį Lietuvos talentą.

Ką tik pasibaigusiame Europos dvidešimtmečių čempionate Lietuvos rinktinė užėmė antrąją vietą ir pasidabino sidabro medaliais, o komandoje labiausiai žibėjo M.Rubštavičiaus žvaigždė. Dvidešimtmetis buvo išrinktas į simbolinį turnyro penketą ir tapo rezultatyviausiu Europos čempionato žaidėju! Iki šiol nė vienam lietuviui nebuvo pavykę to padaryti! 198 cm ūgio gynėjas turnyre vidutiniškai rinko 20 taškų ir 4 atkovotus kamuolius, o ketvirtfinalio mače prieš prancūzus supurtė 38 taškus!“, - rašo „Sporto Komentatorius“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: