Pirmasis legionierius: „Wolves“ klubą papildė M. Delia

Pirmasis legionierius: „Wolves“ klubą papildė M. Delia

BcWolves nuotr.

„Wolves“ sukirto rankomis su pirmuoju legionieriumi – prie klubo prisijungė ilgametis Argentinos nacionalinės rinktinės žaidėjas Marcosas Delia. Su 209 cm ūgio 30 m. amžiaus vidurio puolėju pasirašyta vienerių metų sutartis su galimybe ją pratęsti dar metams.



Paskutinius dvejus metus krepšininkas praleido Triesto „Pallacanestro” ekipoje, o praėjusiame sezone savo komandai vidutiniškai pelnė po 10,1 taško, atkovojo po 5,7 kamuolio ir atliko po 2 rezultatyvius perdavimus per rungtynes, aikštelėje praleisdamas po 22 minutes.

Profesionaliai krepšinį pradėjęs žaisti savo gimtosios šalies krepšinio lygoje, po šešerių metų krepšininkas persikėlė į Europą ir legionieriaus duonos pirmą sykį paragavo Ispanijoje, atstovaudamas Mursijos „CB Murcia“.

Su šia komanda M.Delia du sezonus iš eilės dalyvavo FIBA Čempionų lygos turnyre ir antraisiais metais vidutiniškai įmetė po 9 taškus, atkovojo po 5,6 kamuolio, rinkdamasis po 12,4 naudingumo balo per rungtynes.


Vėliau jis persikėlė į Badalonos „Joventut“, epizodiškai pasirodė keliose rungtynėse Monterėjaus „Fuerza Regia“ ekipos gretose Meksikos čempionate ir išvyko į Italiją. Šioje šalyje, iki etapo Triesto klube, dar žaidė Bolonijos „Virtus“ komandoje.

Argentinos nacionalinės rinktinės marškinėlius pasimatavęs dar 2011 m., aukštaūgis gynė savo šalies spalvas Rio de Žaneiro ir Tokijo olimpinėse žaidynėse, 2014 m. pasaulio čempionate, o 2019 m. pirmenybėse tapo planetos vicečempionu, būdamas starto penketo žaidėju.

„Esame labai laimingi, kad prie mūsų prisijungė Marcosas, kuris, pirmiausia, yra labai patyręs, įvairaus lygio krepšinio matęs atletas, taip pat ilgametis Argentinos vyrų rinktinės narys. Visų pirma, tai labai protingas krepšininkas, kuris gerai išpildo savo vaidmenį abejose aikštės pusėse. Mobilus, atletiškas centras, puikiai žaidžiantis du prieš du, o gynyboje galintis pasiūlyti universalumą. Be to, dar ir puikus kamuolio skirstytojas, kuris gali padėti atsiskleisti kitiems žaidėjams“, – apie naująjį komandos narį sakė klubo krepšinio operacijų vadovas Algimantas Bružas.

M.Delia – septintasis mūsų komandos krepšininkas. Sutartis su klubu anksčiau pasirašė Adas Juškevičius, Kristupas Žemaitis, Regimantas Miniotas, Eigirdas Žukauskas, Arnas Beručka ir Vitalijus Kozys.

BcWolves inf.

Video rekomendacijos: