T. Sabonis apie „Žalgirio“ sudėtį: sirgaliams būsime „fainesnė“ komanda

T. Sabonis apie „Žalgirio“ sudėtį: sirgaliams būsime „fainesnė“ komanda

Kauno „Žalgirio“ trenerių štabo narys Tautvydas Sabonis jau greitai pradės pasiruošimą sezonui su į pirmąją treniruočių stovyklą prieš naująjį sezoną susirinksiančiais žalgiriečiais. Laiką iki to jaunasis specialistas išnaudoja dirbdamas individualiai su krepšininkais bei stebėdamas jaunimo rinktinių rungtynes.



Į „Žalgiris TV“ tinklalaidžių studiją užsukęs T. Sabonis kartu su „Žalgiris Insider“ laidų vedėju ir krepšinio komentatoriumi Ryčiu Kazlausku tinklalaidėje kalbėjo apie „Žalgirio“ sistemos krepšininkus, besigrūmusius dėl medalių su kitais mūsų šalies talentais šią vasarą. Dvidešimtmečių rinktinėje žibėjęs Mantas Rubštavičius su komanda iškovojo sidabro medalį bei tapo rezultatyviausiu Europos jaunimo čempionato žaidėju.

Pasak T. Sabonio, kitą sezoną „Lietkabelyje“ žaisiančiam M.Rubštavičiui bei kitiems talentingiems jaunuoliams būtina rasti vietą LKL čempionate.

„Reikėtų labiau pasitikėti jaunais žaidėjais ir duoti jiems šansą. Taip, galbūt „Žalgiryje“ mums yra lengviau, nes turime rungtynių sezone, kai pirmaujame didesniu skirtumu. Jie turi žaisti svarbias minutes. „Lietkabelyje“ Nenadas Čanakas praėjusiame sezone turėjo jaunų žaidėjų: Panagiotį Kalaitzakį, Dovydą Giedraitį, tą patį Kristupą Žemaitį. Taip, lengva sėdėti mums ir kalbėti, aišku, yra spaudimas, turi iškovoti pergales. Kaip bebūtų, mes turime gerus jaunus žaidėjus, visos šalys jų turi. Ispanijoje yra pavyzdys, kad jauni krepšininkai, žaidę šalyje 4 metus, tampa vietiniais. Taip atimamas šansas iš vietinių“, – aiškino T. Sabonis.


Ispanijoje augęs T. Sabonis aktyvai seka ir šios šalies krepšinio aktualijas, o viena karščiausių naujienų pastaruoju metu – amerikiečio Lorenzo Browno natūralizavimas ir jo pakvietimas į vyrų krepšinio rinktinę, šį rudenį kovosiančią Europos čempionate.

„Amerikietis žais Ispanijos rinktinėje. Esu kalbėjęs su daug ispanų, daugelis su tuo nesutinka. Kas būtų, jeigu mes paimtume tokį žaidėją? Dar jeigu L. Brownas būtų gimęs Ispanijoje, gal dar žaidęs čia ar susituokęs su ispane… Gal tada ir būtų gerai. Juk yra tų žaidėjų: Ferranas Bassas, Alberto Diazas, Guillemas Vivezas, galima daug jų išvardinti. Žaisk su tuo, ką turi. Jeigu Sergio Rodriguezas nenori žaisti… Mano tėvas žaidė iki tol, kol galėjo. Jeigu matai, kad nėra įžaidėjo, galbūt tada reikėjo įkalbėti S. Rodriguezą, o ne imti amerikietį. Aš su tuo nesutinku, bet taip yra. Yra daug taip darančių šalių“, – teigė „Žalgirio“ trenerių štabo narys.

Atsakydamas į „Žalgiris Insider“ prenumeratorių klausimus, T. Sabonis kalbėjo ir apie būsimo sezono „Žalgirio“ sudėtį, kurioje, anot trenerio, daug jaunų ir siekiančių savo vertę įrodyti žaidėjų.

„Labai svarbu buvo pajauninti komandą, turėti daugiau atletiškumo, fiziškumo ir aišku tas „alkanumas“. Daug žaidėjų turime, kuri turi, ką įrodyti: Laurynas Birutis, Arnas Butkevčius, nežaidęs Eurolygoje. Ignas Brazdeikis turės daug ambicijų. Kevarriusas Hayesas grįžta į Eurolygą, Rolandas Šmitas bus po sezonų Barselonoje, Keenanas Evansas po sezono „Maccabi“ norės įrodyti, kad gali būti lyderis. Edgaras Ulanovas norės įrodyti, kad „Žalgiris“ gali būti aukščiau. Ta mūsų komanda gerai atrodo. Būsime jaunesni, bėgti į greitąjį puolimą ir net sirgaliams būsime „fainesnė“ komanda. Mūsų, trenerių, darbas bus viską sudėlioti“, – aiškino T. Sabonis.

Visą tinklalaidę su T. Saboniu jau dabar gali pamatyti visi „Žalgiris Insider“ MVP plano prenumeratoriai.

Krepsiniozinios.lt ir Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: