D. Giedraitis: „Maksvytis sakė, kad nori matyti mane „Žalgiryje““ (VIDEO)

D. Giedraitis: „Maksvytis sakė, kad nori matyti mane „Žalgiryje““ (VIDEO)

Dovydas Giedraitis tapo paskutiniu šios vasaros Kauno „Žalgirio“ komandos naujoku, o žaliai baltų klubas su perspektyviu gynėju sudarė ilgalaikę sutartį. Šiuo metu po atliktos čiurnos raiščio operacijos reabilitaciją tęsiantis krepšininkas laukia prisijungimo prie komandos treniruočių stovyklos, kur sportuos pagal individualią programą. Prieš treniruotėse užsivilkdamas žaliai baltus marškinėlius krepšininkas apie naują karjeros stotelę kalbėjosi kartu su „Žalgiris Insider“ laidų vedėju ir krepšinio komentatoriumi Ryčiu Kazlausku tinklalaidėje #ŽalgirisOnAir+.



„Buvo klubų iš Ispanijos, kurie manimi domėjosi. Buvo Las Palmo „Gran Canaria“ ir Badalonos „Joventut“ klubų pasiūlymas. Tai buvo komandos, kurios norėjo išpirkti mano kontraktą, ne tik skolintis. Buvo komandų, tokių kaip Bilbao ar Obradoiro, kurios norėjo mane tik pasiskolinti. Mano prioritetas buvo, kad mane išpirktų. Dėliojomės šiuos variantus. „Gran Canaria“ įsigijo kitą žaidėją, ispaną, todėl jiems buvau mažiau reikalingas, o „Žalgiris“ visada išlaikė susidomėjimą manimi. Taip gavosi, kad likau su „Žalgiriu“, o čia žaisti yra kiekvieno lietuvio svajonė. Pasirinkimas nebuvo sudėtingas“, – apie situaciją tarpsezoniu renkantis klubą pasakojo 21 metų, 193 cm ūgio Dovydas Giedraitis.

17-os žaisti krepšinio į Ispaniją išvykęs D. Giedraitis penkerius metus priklausė Madrido „Estudiantes“ klubui, su kuriuo debiutavo ir Ispanijos ACB lygoje. Po komandai nesėkmingo 2020–2021 m. sezono „Estudiantes“ iškrito į antrąjį šalies krepšinio divizioną, o lietuvis gynėjas kitam sezonui buvo paskolintas Panevėžio „Lietkabeliui“.

Puikiai „Lietkabelio“ gretose pasirodęs D. Giedraitis, šią vasarą sulaukęs „Žalgirio“ pasiūlymo, dėl galimybės žaisti Kaune konsultavosi ir su kitais anksčiau Kaune rungtyniavusiais žaidėjais. Įtikintas, krepšininkas sudėjo parašus ant ilgalaikės sutarties.


„Pagrindinis dalykas buvo tai, kad „Žalgiris“ norėjo mane išpirkti, o ne skolintis. Yra sudarytas ilgalaikis kontraktas, nereiks mėtytis po kiekvieno sezono ieškant naujos komandos. „Žalgirį“ treniruos lietuvis treneris, branduolys – lietuviškas. Manau, kad tai yra didelis pliusas. Lietuvoje galbūt kažkiek norisi būti daugiau su lietuviais. Žaidėjai – aukšto lygio, krepšinio, reabilitacijos sąlygos – irgi aukšto lygio. Kalbėjau su Roku Jokubaičiu ir kitu krepšininku, kurie patvirtino, kad viskas yra super. Tai palengvino priimti sprendimą atvykti į „Žalgirį““, – aiškino krepšininkas.

Kitą sezoną gynėjų grandyje „Žalgiryje“ bus nemažai pasirinkimo. Įžaidėjo ar atakuojančio gynėjo pozicijose rungtyniaus Keenanas Evansas, Lukas Lekavičius, Mantas Kalnietis, Tomas Dimša, Karolis Lukošiūnas, Ignas Brazdeikis bei D. Giedraitis.

Žalgiriečiu tapęs D. Giedraitis pasakojo, kad po sudarytos sutarties su „Žalgiriu“ buvo svarstoma jo skolinimo kitam klubui galimybė, tačiau viską nusvėrė vyriausiojo trenerio Kazio Maksvyčio žodis.

„Buvo minčių, kad mano situacijoje „Žalgiriui“ būtų geriau mane paskolinti. Didžiausia mintis apie skolinimą buvo žaidimas „Lietkabelyje“, nes ten pažįstu ir trenerį, ir komandos aplinką. Pasišnekėjus su Kaziu, treneris sakė, kad nori matyti mane „Žalgiryje“. Aišku, dabar mūsų „mažiukų“ bus daug sudėtyje, bet komandai tai tik pliusas. Bus daugiau opcijų puolime. Pasilikau „Žalgiryje“ ir bandysiu daryti tai, ko manęs prašo treneris“, – tvirtino pašnekovas.

Visą daugiau nei pusvalandžio trukmės pokalbį su krepšininku jau dabar gali pamatyti „Žalgiris Insider“ MVP plano prenumeratoriai.

Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: