Sutartų rungtynių prevencija: LKL pratęsė sutartį su pasauline sporto rungtynių stebėjimo agentūra

Sutartų rungtynių prevencija: LKL pratęsė sutartį su pasauline sporto rungtynių stebėjimo agentūra

Lietuvos krepšinio lyga (LKL) skiria ypatingą dėmesį sutartų rungtynių prevencijai. Siekiant ir toliau užkirsti kelią nesąžiningiems susitarimams krepšinio varžybose, LKL pratęsė sutartį su pasauline sporto rungtynių stebėjimo agentūra „Sportradar“.



Naudojama universali sukčiavimo aptikimo sistema (UFDS) seka daugiau nei 600 reguliuojamų ir nereglamentuojamų operatorių visame pasaulyje, renka ir analizuoja pasaulinę lažybų rinką, sporto duomenis bei teikia informaciją apie visus įtartinus atvejus.

„Pratęstas bendradarbiavimas su „Sportradar“ sustiprina LKL galimybes sekti, aptikti bei užkirsti kelią nesąžiningiems susitarimams Lietuvos krepšinio lygos organizuojamose varžybose.

Paskutiniųjų kelerių metų „Sportradar“ ataskaitos iliustruoja, kad LKL organizuojamose varžybose įtartinų rungtynių, kurių baigtis ar rezultatai galėjo būti nesąžiningai įtakoti, pastebėta nebuvo“, – sakė LKL generalinė direktorė Rasa Liuimienė.


Paskutinis atvejis manipuliavimu rezultatais LKL organizuojamame čempionate buvo fiksuotas 2016 metais. Tada buvo nustatytas nusižengimas, o neteisėtame susitarime dalyvavusiems asmenims buvo paskirtos atitinkamos sankcijos.

Pratęstas bendradarbiavimas su bendrove „Sportradar“ dar labiau padidina saugumo lygį bei minimalizuoja su sąžiningumu susijusias grėsmes Lietuvos krepšinio lygos organizuojamose varžybose.

„Džiaugiamės galėdami toliau dirbti su Lietuvos krepšinio lyga ir pasiūlyti savo sąžiningumo patirtį, siekdami tiek aptikti, tiek užkirsti kelią susitarimams krepšinio varžybose Lietuvoje.

Pastebėjome, kad pastaraisiais metais padaugėjo sutartų varžybų, o šią problemą ypač išryškino COVID-19 pandemija. Tai rodo rekordinis įtartinų krepšinio rungtynių skaičius pasaulyje 2022 metais.

Dirbdami kartu su savo partneriais siekiame palaikyti jų sąžiningumo sistemą, kad per ateinančius metus sumažintume su sąžiningumu susijusias grėsmes“, – sakė „Sportradar“ Vykdomasis direktorius Andreas Krannicho.

Lietuvos krepšinio lyga nuolatos bendradarbiauja su Lietuvos kriminalinės policijos biuro veiklos koordinavimo ir kontrolės valdybos Kriminalinės žvalgybos koordinavimo ir kontrolės skyriaus pareigūnais, Lietuvos policijos departamentu bei Lošimų priežiūros tarnyba, siekdama užkirsti kelią bet kokio pobūdžio piktnaudžiavimu ir manipuliacijomis, darant įtaką krepšinio rungtynių rezultatams.

LKL.lt

Video rekomendacijos: