Kapitono raištį iš P. Jankūno perėmęs E. Ulanovas: „Kapitonas – dalis komandos veido“ (VIDEO)

Kapitono raištį iš P. Jankūno perėmęs E. Ulanovas: „Kapitonas – dalis komandos veido“ (VIDEO)

Zalgiris.lt nuotr.

Pirmąsias oficialias sezono rungtynes sužaidę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai prieš tai bendru sutarimu patvirtino ir naująjį komandos kapitoną. Juo tapo dar vasarą laikinai į šias pareigas paskirtas ilgametis ekipos puolėjas Edgaras Ulanovas.



30-metis 199 cm ūgio kaunietis kapitono raištį perėmė iš vasarą karjerą baigusio Paulius Jankūno. „Žalgirio“ vadovybėje darbus jau pradėjęs buvęs krepšininkas, kalbėdamas su „Žalgiris TV“, įvertino naująjį komandos kapitoną.

„Tikiuosi, kad bus viskas gerai ir Edgaras pridės nuo savęs kažko kapitono pareigoms – kažkokių savybių, kažkokių norų. Vis tiek jis yra patyręs ir žino, kaip viskas buvo anksčiau. Galbūt jis nori kažką patobulinti ir pakeisti. Jo rankos yra atviros. Manau, kad su šiomis pareigomis jis puikiai susitvarkys“, – kalbėjo P.Jankūnas.

Ilgiausiai kapitono pareigas „Žalgirio“ klubo istorijoje ėjęs P.Jankūnas tikino, kad E.Ulanovas buvo neginčijamas favoritas gauti tokį kitų žalgiriečių pripažinimą bei atskleidė, kokios E.Ulanovo savybės leis jam būti geru kapitonu.


„Jeigu atvirai, nesitikėjau intrigos rinkimuose, jis buvo realiausias kandidatas. Juo ir tapo, – šypsojosi P.Jankūnas. – Jis tiek metų žaidžia „Žalgiryje“, matė, kaip viskas vyko. Atėjo į komandą jaunesnis ir stebėjo, kaip viską darome. Žmogiškos savybės – jis yra atsakingas, nori būti lyderiu, kas yra svarbu, nori vesti komandą į priekį. Su šiomis pareigomis jo motyvacija tik padidės. Jis nebijo šnekėti rūbinėje. Jis puikiai šias pareigas atliks ir suvaldys komandą ir rūbinę. Lengva nebus, nes komanda yra beveik visai nauja, bet jis turi tam visus sugebėjimus.“

Pats naujasis komandos kapitonas E.Ulanovas džiaugėsi sulaukęs įvertinimo ir kalbėdamas su „Žalgiris TV“ aiškino jaučiantis pareigą ne tik reikalui esant pagirti kitus žalgiriečius, bet ir duoti pylos, jeigu tik to reikalaus situacija.

„Manau, kad kapitonas yra ir bus dalis komandos veido – kai prasideda rungtynės ir jų metu – kaip iš rūbinės išeiname į rungtynes nusiteikę. Taip, rungtynėse vadovauja treneris, bet rūbinėje, prieš išžengiant į aikštelę, galiu ir aš kažką pasakyti. Taip pat ir per ilgąją pertrauką – esu tas, kuris nevengia ir gali pasakyti pastabų. Gal kartais ir negražiai. Visgi kaip sakiau tai yra to dalis. Mes čia susirinkome ne glebėsčiuotis ir myluotis. Kartais reikia ir griežtumo, kartais ir palaikymo. Stengsiuosi būti geras kapitonas ir atrasti balansą“, – tvirtino E.Ulanovas.

Komandos kapitonas ne tik atsakingas už žaidėjų įkvėpimą prieš rungtynes, bet ir įvairius susibūrimus už aikštės ribų. E.Ulanovas tikino, kad bendrų komandos vakarienių bus, tačiau nuotaika jų metu priklausys ir nuo komandos pasiekimų aikštėje.

„Visada turi kapitonas tai suorganizuoti. Aš ir būsiu atsakingas už tai. Anksčiau už tai buvo atsakingas Paulius. Tų vakarienių bus. Jeigu žaisime gerai, jos bus linksmesnės. Jeigu žaistume prasčiau, jos būtų liūdnesnės. Viskas priklausys nuo rezultatų ir nuotaikos. Tikimės, kad vakarienės bus geros nuotaikos“, – aiškino naujasis „Žalgirio“ kapitonas.

Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: