Patikslintas „Žalgirio“ aukštaūgio L. Biručio atlyginimas: uždirbs solidžią sumą

Patikslintas „Žalgirio“ aukštaūgio L. Biručio atlyginimas: uždirbs solidžią sumą

LKL nuotr.

Vasarą Kauno „Žalgirio“ klubas susigrąžino Lauryną Birutį. Vidurio puolėjas su „Žalgirio“ ekipa sudarė dvejų metų sutartį.



Būtent L. Birutis pakeitė išvykusį Mareką Blaževičių.

Aukštaūgis jau sužaidė keturias LKL čempionato rungtynes ir vidutiniškai per 16 minučių pelno po 11,3 taško, atkovoja po 5 kamuolius ir renka po 15,8 naudingumo balo.

Tuo metu pirmose šio sezono Eurolygos rungtynėse prieš Tel Avivo „Maccabi“ L. Birutis aikštėje praleido 9 minutes, bet taškų nepelnė. Jis atkovojo 3 kamuolius ir mačą baigė su 1 naudingumo balų.


„Basket Overtime“ informuoja, kad „Žalgirio“ ekipoje L. Birutis uždirbs tarp 180 ir 200 tūkst. eurų per sezoną. Toks pat atlyginimas numatytas ir 2023-24 m. sezonui.

Tai reiškia, kad per du sezonus L. Biručio sąskaitą papildys 360-400 tūkst. eurų.

Verta paminėti, kad L. Birutis 2018-2019 m. sezone „Žalgiryje“ uždirbo apie 130 tūkst. eurų.



L.Birutis pirmuosius profesionalo žingsnius žengė Kauno „Žalgirio“ dublerių komandoje, o vėliau buvo skolinamas kitiems LKL klubams. Pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje jis rungtyniavo 2018–2019 m. sezone, kuriame spėjo debiutuoti ir Eurolygoje.

Tuo metu kelio traumos pristabdytas krepšininkas Eurolygoje per kiek daugiau nei 6 žaidimo minutes vidutiniškai pelnydavo po 2,7 taško. Vietiniame čempionate žalgiriečio vaidmuo buvo solidesnis – per kiek daugiau nei 14 minučių L.Birutis rinko po 7,1 taško ir atkovojo po 3,3 kamuolio per susitikimą.

Krepsiniozinos.lt

Video rekomendacijos: