G. Žibėnas po netikėto pralaimėjimo: „Daugelis žaidėjų neatėjo į rungtynes“

G. Žibėnas po netikėto pralaimėjimo: „Daugelis žaidėjų neatėjo į rungtynes“

Pirmadienio vakarą antrą sezono pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate iškovojo „Šiaulių“ (2-2) klubas. Antano Sireikos auklėtiniai namuose be didesnio vargo 97:89 (25:25, 25:22, 21:22, 26:20) įveikė Prienų „Labas GAS“ (0-4).



Vilniečių komandos strategas Giedrius Žibėnas po rungtynių akcentavo daugelio žaidėjų pasyvumą, rašo INFOKrepsinis.lt.

„Visų pirma sveikinimai Kėdainių ekipai su pelnyta pergale ir jos treneriui Gediminui Petrauskui. Jie išnaudojo savo visas progas aukštu procentu, gerai gynėsi ir laimėjo 50 prieš 50 kamuolius. Tikrai pelnyta jų pergalė. Bandėme įspėti komandą, kad tokio varžovo šį sezoną LKL dar neturėjome“, – po pralaimėjimo komentavo treneris.

„Bent jau iš mano pusės prieš kiekvieną mačą yra kažkoks jauduliukas, nesvarbu, prieš kokį varžovą žaidžiame. Ar pas žaidėjus tas yra? Jeigu bent pas vieną nėra jaudulio, to užtenka pralaimėti rungtynes. Jeigu bent vienas mūsų žaidėjas akimirkai pagalvoja, jog mes esame stipresni, to užtenka pralaimėti. Būtent šiandien tas ir atsitiko. Įėjome į rungtynes labai minkštai. Laukėme, kad kažkada perlaušime rungtynes, bet varžovai pataikė, jie kiekvieną mūsų miskomunikaciją, kas jau yra problema ne pirmose rungtynėse, išnaudojo vos ne idealiai. Pelnytas mūsų pralaimėjimas“.


Kas labiausiai skaudu, aš, kaip treneris neišaiškinau savo žaidėjams kokia yra svarba žaisti maksimaliai prieš savo sirgalius. Jie puikiai mato, kurie žaidėjai ateina į rungtynes su gera energija ir kurie ne. Stengsimės pasitaisyti kitose rungtynėse“.

Tuo tarpu Gediminas Petrauskas po pergalingų rungtynių akcentavo gerai išnaudotas progas:

„Pirmi geri ženklai buvo jau vakar, kai Pauliaus Petrilevičiaus jau nebuvo treniruotėje, kad visi likę turėsime atidirbti. Žinot, kai pamatai, kiek ,,Ryto“ žaidėjų nežais mūsų žaidėjams buvo daug lengviau patikėti, kad galime pasiekti pergalę. Man yra stebuklas, kaip galima laimėti rungtynes leidus varžovui atkovoti 22 kamuolius puolime“, – po pergalės džiaugėsi strategas.



INFOKrepsinis.lt

Video rekomendacijos: