G. Žibėnas atskleidė, kad neplanuoja stiprintis: „Esame nauja komanda ir mums reikia laiko“

G. Žibėnas atskleidė, kad neplanuoja stiprintis: „Esame nauja komanda ir mums reikia laiko“

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) išaušo laikas pirmajam praėjusio sezono finalininkų susitikimui, raįo INFOKrepsinis.lt.



Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (4-2) savo aikštėje 79:70 (17:20, 20:13, 18:15, 24:22) atsilygino už nugvelbtą auksą Vilniaus „Rytui“ (3-3).

Po penktojo pralaimėjimo iš eilės, Vilniaus ,,Ryto“ vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas akcentavo mažas detales:

„Sveikinimai ,,7Bet-Lietkabeliui“, pelnyta jų pergalė. Šiandien jie buvo geresni mažose detalėse. Mums tų mažų detalių trūko, priartėdavome iki 2-3 taškų ir kažkokia viena naivesnė klaidelė gynyboje bei pramesti metimai neleido mums perlaužti rungtynių ir pralaimėjome“, – pralaimėjimo priežastis vardino strategas.


Treneris buvo paklaustas apie prametamus tritaškius metimus:

„Man bus labai įdomu peržiūros metu paskaičiuoti, kiek iš 29-ių tritaškių metimų buvo laisvų. Manau, kad turėjome labai daug laisvų metimų, gali būti apie 20 iš jų. Mes žaidėjus skatiname mesti, turime daug metikų ir galbūt jaučiame spaudimą dėl pralaimėjimų. Priešininkai žaidžia laisviau, neturi ką prarasti, mes norime grįžti į pergalių kelią ir galbūt kažkur mus tai spaudžia“.

Apie puolimą, kuris labai priklauso nuo vieno Marcuso Fosterio:

„Iš dalies, galbūt sutikčiau, tačiau mes turime pradėti pataikyti metimus, jei norime laimėti rungtynes. Su tokiu pataikymu, pramestomis baudomis, mes nežaidžiame blogai, turime daug gerų žaidėjų ir mums reikia vienų gerų rungtynių, kad patikėtume savo jėgomis. Šiandien davėme aukšto lygio kontakto, privertėme juos suklysti net 21 kartą. Tačiau krepšinis yra paprastas, turime pataikyti į krepšį“.

Apie penkis pralaimėjimus iš eilės:

„Sunku žaidėjams, sunku treneriams, bet turime persilaužti visi kartu ir geriausias vaistas į pergalės. Jų reikia dabar ir pasiekti jas padės mums taiklūs metimai“.

Apie galimą papildymą ir ar jis reikalingas:


„Nemanau, kad jų reikėtų tokioje ankstyvoje sezono stadijoje. Esame nauja komanda ir mums reikia laiko, mes tikime žaidėjais. Mes patys komplektavome komandą ir žinome jų galimybes ir tikrai toli gražu ne visi dar parodė savo geriausias spalvas“.



INFOKrepsinis.lt

Video rekomendacijos: