Amerikietiškus kalnelius priminusiame mūšyje – „Žalgirio“ pergalė prieš Panevėžio ekipą

Amerikietiškus kalnelius priminusiame mūšyje – „Žalgirio“ pergalė prieš Panevėžio ekipą

LKL nuotr.

Permaininga kova – taip galima būtų apibūdinti sekmadienio „Betsafe-LKL“ rungtynes Kaune.



Čia Kazio Maksvyčio treniruojamas Kauno „Žalgiris“ (12-1) lemiamu metu pasirodė solidžiau ir 85:77 (24:12, 8:25, 27:14, 26:26) laimėjo permainingą mūšį prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ (8-5).

Rungtynes Kaune dėl ligos praleido Jamelas Morrisas ir Stefanas Peno. Į „Žalgirio“ rikiuotę grįžo Ignas Brazdeikis, o registruoti nebuvo traumą besigydantis Lukas Lekavičius, koją šiek tiek nikstelėjęs Dovydas Giedraitis bei jaunieji Liutauras Lelevičius ir Kajus Kublickas.

Panevėžio klubas „Betsafe-LKL“ pralaimi trečiąkart paeiliui, o žalgiriečiams tai penktoji pergalė iš eilės.


Panevėžio ekipos puolimas mačo pradžioje strigo, tad tai leido „Žalgiriui“ atitrūkti 6:2. Galiausiai Mantas Rubštavičius tritaškiu lygino rezultatą, bet netrukus pats prametė baudas, o Rolandas Šmitas tempė į priekį šeimininkus – 14:6. Skirtumas tapo dviženklis (19:8) ir po pirmo ketvirčio „Žalgiris“ pirmavo tvirtai – 24:12.  

Antrajame ketvirtyje situacija buvo visiškai kitokia. Željko Šakičius ir P.Murauskas ėmė mažinti skirtumą (21:26), dar pataikė Gabrielius Maldūnas, o Vytenis Lipkevičius išvedė į priekį „7bet-Lietkabelį“ – 32:28. „Žalgiris“ per 8 žaidimo minutes buvo sukrapštęs vos 4 taškus ir po dviejų kėlinių atsiliko 32:37.

Trečiojo kėlinio pradžia nieko blogo nežadėjo panevėžiečiams – V.Lipkevičius pridėjo dviženklį pranašumą lėmusį dvitaškį, tad šeimininkų situacija prastėjo – 35:45. Čia „Žalgiris“ susiėmė ir perlaužė rungtynes – rengė atkarpą 8:0 ir jau kvėpavo į nugaras (43:45), iniciatyva buvo perimta, tik rezultato persverti kol kas nepavyko. Galiausiai tai padaryti galėjo Tomas Dimša, kurio baudos įvedė lygybę (51:51), tuo tarpu klaidos labai brangiai kainavo „7bet-Lietkabeliui“. Keturi iš eilės prarasti kamuoliai leido šeimininkams pirmauti, maža to, taikliu tolimu šūviu ketvirtį uždarė T.Dimša – 59:51.

Lemiamu metu iniciatyvos ėmėsi P.Murauskas. Jo ir K.Kullamaes metimai leido išlikti kovoje (59:64), o Manto Rubštavičiaus tritaškis lygino rezultatą – 64:64. Kazys Maksvytis prašė pertraukėlės, po kurios atsako ėmėsi A.Butkevičius, tad skirtumas vėl augo – 73:65. T.Dimšos, Karolio Lukošiūno bei E.Ulanovo metimai galutinai artino prie pergalės žalgiriečius – 81:68. Likus 2 minutėms intriga teliko simbolinė.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausias buvo 17 taškų pelnęs T.Dimša, o į aikštę grįžęs I.Brazdeikis per 15 minučių pasižymėjo 8 taškais ir 4 atkovotais kamuoliais.

„Žalgiris“: Tomas Dimša 17 (5 rez. perd.), Keenanas Evansas 13 (5 rez. perd.), Laurynas Birutis 11 (6 atk. kam.), Arnas Butkevičius ir Karolis Lukošiūnas (3/7 trit.) – po 9, Ignas Brazdeikis ir Rolandas Šmitas – po 8.

„7bet-Lietkabelis“: Kristianas Kullamae 16 (6 rez. perd.), Mantas Rubštavičius ir Paulius Murauskas – po 15, Vytenis Lipkevičius 14, Željko Šakičius 6.

LKL.lt

Video rekomendacijos: