Jonavos ekipos naujokas papasakojo apie pažintį buvusiu „Žalgirio“ žaidėju

Jonavos ekipos naujokas papasakojo apie pažintį buvusiu „Žalgirio“ žaidėju

Klubo nuotr.

Jonavos „CBet“ krepšininkai šventiniu laikotarpiu neturi nei vienų rungtynių ir tęsia pasiruošimą artėjantiems „Citadele-KMT“ ketvirtfinalio susitikimams su Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkais. Tarpušvenčio periodu nusprendėme pakalbinti mūsų komandos naujoką Glynną Watsoną, kuris pasidalino pirmaisiais įspūdžiais Lietuvoje, prisiminė studijų laikus bei kalbėjo apie aukštus tikslus Jonavoje.



- Prabėgo tavo pirmoji savaitė Lietuvoje, papasakok, ką spėjai pamatyti ir nuveikti šiuo šventiniu laikotarpiu?

Aš tiesiog įsikūrinėjau, stengiausi susipažinti su visa aplinka. Lietuva man yra nauja šalis, čia kitos parduotuvės ir įvairūs kasdieniai dalykai vyksta kitaip, todėl stengiausi kuo geriau susipažinti su Jonava. Laisvalaikiu stengiausi atsipalaiduoti, bendravau su savo šeima ir draugais, kartais pažaisdavau Xbox‘u, žiūrėdavau filmus ar NBA rungtynes, tiesiog stengiausi būti užsiėmęs man patinkančia veikla.

- Sezoną Lenkijoje pradėjai neblogai, bet šiemet buvo pirmas kartas tavo karjeroje, kai sezono viduryje pakeitei komandą, kas tai lėmė?


Jei atvirai, tai pasitikiu savo jėgomis bei sugebėjimais, todėl labai norėjau gauti didesnę rolę jau šiame sezone. „Trefl“ komandoje viskas buvo gerai, puikūs treneriai, geri komandos draugai, tačiau tai yra krepšinis ir kartais tiesiog reikia pakeisti kai kuriuos dalykus, kurie vėliau išeina į gerą.

- Dar rungtyniaudamas universitete žaidei su pastaraisiais sezonais Eurolygoje žibančiu S. Shieldsu bei Lietuvoje rungtyniavusiu T. Websteriu. Ką prisimeni iš universiteto laikų?

Kai mokiausi koledže, buvo nuostabus laikas ir jaučiau daug malonumo rungtyniaudamas su gerais žaidėjais, kurie evoliucionavo iki elitinių Europos klubų lygio. Tuo gyvenimo periodu įgyta patirtis treniruotėse ir rungtynėse yra neįkainojama. Smagu matyti buvusius komandos draugus sėkmingai rungtyniaujančius Europoje, o su keliais iš jų palaikome artimą ryšį iki dabar.

- Galbūt prieš atvykstant į Lietuvą teko daugiau pabendrauti su Tai'umi apie sąlygas bei ko galima tikėtis?

Su Websteriu bendravome visai nesenai, prieš kelias savaites buvome susiskambinę. Tuo metu dar nežinojau, kad rungtyniausiu Lietuvoje, todėl pagrinde šnekėjome apie kasdienį gyvenimą nepaliečiant „Lietuvos“ temos. Tačiau dar pernai, kai šnekėjome su Tai'umi, jis man pasakojo, kad Lietuvos krepšinio lyga yra labai gero lygio, čia sudarytos puikios sąlygos žaidėjams atsiskleisti ir nereikia niekuo ypatingai daug rūpintis apart krepšinio žaidimo.

- Komandoje rungtyniauja ir tavo tautietis J. Garrettas. Kiek jis palengvina tavo adaptaciją komandoje, ką spėjo tau papasakoti apie Jonavą bei komandą?

Mes puikiai sutariame, Jeffas man labai padeda visais klausimais. Ne tik jis, bet ir kiti komandos draugai pasiteirauja, ar nereikia kokios pagalbos už aikštės ribų. Visi komandos draugai padeda geriau suprasti trenerį, ko jis reikalauja iš žaidėjų ir man tai labai palengvina adaptaciją. Po treniruočių man papasakoja daugiau apie situaciją lygoje bei taurėje, ko galima tikėtis iš ateinančių susitikimų.


- Kitą savaitę komanda pradės ketvirtfinalio akistatą su klaipėdiečiais. Kokiu nusiteikimu gyvena komanda pasitikdama šias rungtynes?

Vaikinai pasakojo, jog mūsų komanda niekada istorijoje dar nėra patekusi į stipriausiųjų komandų ketvertuką „Citadele-KMT“ turnyre, todėl turime padaryti viską, jog pasinaudotume šiuo šansu.

Mokomės diena iš dienos ir iki sausio 4 dienos rungtynių dar turime laiko gerai padirbėti. Nepaisant visų aplinkybių, tai tik krepšinis ir aš stengsiuosi būti naudingas abiejose aikštelės pusėse. Krepšinio rungtynėse nežaidžiau jau kelias savaites, todėl norėsis pajusti žaidimą ir sugrįžti į ritmą kuo greičiau.


Tuo tarpu Virginijaus Šeškaus auklėtiniai sausio mėnesį turės vienintelį susitikimą namuose, tai bus lemiamos atsakomosios „Citadele-KMT” ketvirtfinalio rungtynės, kurios nulems, kuri komanda važiuos į finalo ketvertą Šiauliuose.

Bilietus į sausio 21 dienos rungtynes platina Ticketmarket.lt

BcJonava.lt

Video rekomendacijos: