„Žalgiris“ jau galvoja apie ateitį: ar vertėtų pratęsti sutartį su K. Lukošiūnu?

„Žalgiris“ jau galvoja apie ateitį: ar vertėtų pratęsti sutartį su K. Lukošiūnu?

LKL nuotr.

Nuo 2019 metų Kauno „Žalgirio“ gretose rungtyniaujantis Karolis Lukošiūnas praėjusią vasarą liko tituluočiausioje Lietuvos komandoje.



Sutartį su „Žalgirio“ ekipa iki 2023 metų vasaros turintis snaiperis šiame sezone į aikštę žengia su aiškia užduotimi - atakuoti iš tritaškio zonos.

LKL čempionate K. Lukošiūnas vidutiniškai per 16 minučių pelno po 6,9 taško, atlieka po 1,3 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 3,3 naudingumo balo statistiką.

Eurolygoje K. Lukošiūnas vidutiniškai per 7 minutes įmeta po 1,6 taško ir renka po 0,4 naudingumo balo.


Krepsiniozinios.lt žiniomis, K. Lukošiūnas šį sezoną turėtų uždirbti apie 200-220 tūkst. eurų.

Verta paminėti, kad praėjusį sezoną krepšininkas gavo apie 100-130 tūkst. eurų. Tai reiškia, kad K. Lukošiūno atlyginimas padvigubėjo.

Vasarą „Žalgiris“ spręs K. Lukošiūno dilema. Pasilikti, ar ne.

Krepsiniozinios.lt šaltiniai praneša, kad kol kas tituluočiausias LKL klubas dar nėra priėmęs sprendimo dėl gynėjo ateities.

Kiek anksčiau apie K. Lukošiūną Osportas.lt laidoje „Širdyje žaliai balti“ kalbėjo krepšinio treneris Tomas Purlys.

„Aš asmeniškai nesu tokių žaidėjų šalininkas, kurie yra visiški metikai, kuriems reikia sudaryti sąlygas, kad mestų ir nėra toks užtikrintu procentu metantis kaip Milaknis, – teigė T. Purlys. – Vis tiek Milaknis turėjo daug patirties, yra labai gudrus, nebuvo greitas, bet turėjo neblogą kūną.

Milaknis tapo geresniu žaidėju, kai po „Žalgirio“ ėjo į kitą klubą ir buvo vienas iš komandos lyderių. Tai yra labai svarbu metikui, nes negali užsisėdėti vienoje vietoje. Jei vienus ar dvejus metus tu pasėdi geroje komandoje tu gauni labai daug – treniruočių procesą, galimybę treniruotis ir žaisti prieš aukščiausio lygio priešininkus – bet ateina laikas, kai tau reikia eiti į žemesnį lygį ir įgauti lyderystės.


Ką mes matome iš Lukošiūno, kad jis to negavo. Ketverius metus jis prasėdėjo vienoje vietoje. Aukštesniame lygyje jau ateina kita žaidėjų karta, kuriems neturi sudaryti sąlygų. Jie patys turi būti universalūs, patys susikurtų metimą. Vien tik laikyti 25-erių metų krepšininką dėl „pataikys arba nepataikys“, sakyčiau, yra visiška rizika.“

Visą Osportas.lt straipsnį apie K. Lukošiūną kviečiame skaityti čia.

Krepsiniozinios.lt kviečia išsakyti savo nuomonę, ar „Žalgirio“ vadovams nereikėtų pasiūlyti snaiperiui pratęsti kontraktą?


Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: