K. Maksvytis: „Kai baigiasi emocinis ir fizinis benzinas, būna sunku“ (G. Žibėno komentaras)

K. Maksvytis: „Kai baigiasi emocinis ir fizinis benzinas, būna sunku“ (G. Žibėno komentaras)

LKL nuotr.

Kauno „Žalgiris“ (23-4) trečiuoju bandymu laimėjo šio sezono Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) lyderių akistatą.



Kazio Maksvyčio auklėtiniai namuose 81:75 (20:25, 20:22, 20:13, 21:15) sunkiai revanšavosi Vilniaus „Rytui“ (21-6) už du ankstesnius pralaimėjimus.

Po mačo „Žalgirio“ vyr. treneris Kazys Maksvytis apžvelgė rungtynes.

„Sunki pergalė, bet lengvesnės ir nesitikėjome. Praėjo pakankamai nedaug laiko po rungtynių Miunchene. Sunku atsigauti ne tiek fiziškai, bet emociškai. Aišku, kitaip ir nebus, visas sezono galas bus vien svarbios rungtynės, tam turime būti ir pasiruošę. Šiandien antroje pusėje suradome kažkiek energijos, kažkiek šviežesnių žmonių, kurie patraukė komandą ir grįžome į rungtynes savo gynybos dėka bei iškovojome pergalę.


Nudžiugino Dovydo Giedraičio įsitraukimas tiek gynyboje, tiek puolime, už jį labai džiugu. Galima jį pagirti, šiandien Dovydas to nusipelnė. Jis šiandien turbūt buvo geriausias žaidėjas.

Isaiah Tayloro trauma nėra rimta. Mus tik neramina, kad tai pasikartoja. Suteiksime kažkiek poilsio, tikimės tik tiek, kad iki atkrintamųjų bus pasiruošęs“, - teigė K. Maksvytis.

Savo mintimis pasidalijo ir „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas:

„Žaisdami blogai kovėmės, prametėme daug savo metimų, gynyboje atrodėme kiek geriau nei įprastai. Varžovai nusiėmė 17 kamuolių puolime, net gi tokiose prastose rungtynėse turėjome šansą mačo pabaigoje. Rungtynės pasibaigė su realiai vienos atakos skirtumu, gaila. Gaila, nes mūsų ambicijos yra didesnės ir norime laimėti visas rungtynes“, - kalbėjo G. Žibėnas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: