„Žalgirio“, „Ryto“, „Lietkabelio“ ir „Wolves“ strategų atlyginimai šį sezoną skiriasi kardinaliai

„Žalgirio“, „Ryto“, „Lietkabelio“ ir „Wolves“ strategų atlyginimai šį sezoną skiriasi kardinaliai

LKL nuotr.

Krepšinio gerbėjai ir apie šį sportą rašantys žurnalistai dažnai mėgsta paskaičiuoti, kiek uždirba vieni arba kiti krepšininkai. Šį kartą kviečiame pasižvalgyti po Kauno „Žalgirio“, Panevėžio „Lietkabelio“, Alytaus „Wolves“ ir Vilniaus „Ryto“ ekipos trenerių kišenes.



2021-2022 m. sezono gale prie „Žalgirio“ prisijungė 45 metų Lietuvos rinktinės strategas Kazys Maksvytis.

Sutartis su K. Maksvyčiu sudaryta pagal formulę 2+1 ir ji galios iki 2023-2024 m. sezono pabaigos. „Basket Overtime“ informuoja, kad „Žalgiryje“ K. Maksvytis šį sezoną uždirbs apie 250 tūkst. eurų (25 tūkst. eurų per mėn.).

Savo ruožtu „Ryto“ žaidimui diriguojantis Giedrius Žibėnas sausio mėnesį pratęsė kontraktą, kuris galios iki kito sezono pabaigos. Jis vilniečius treniruoja nuo 2020-ųjų sausio, kuomet buvo paaukštintas iš asistento pareigų, nes „Rytas“ atleido Donaldą Kairį.


Praėjusį sezoną G. Žibėnas uždirbo apie 50 tūkst. eurų, o šio sezono jo atlyginimas sieks apie 100 tūkst. eurų (10 tūkst. eurų per mėn.).

Tai daugiau nei du kartus mažiau, nei šį sezoną gauna jo konkurentas K. Maksvytis.

Įdomu, kad už G. Žibėną šį sezoną daugiau turėtų uždirbti ir „Wolves“ ekipos strategas Kęstutis Kemzūrą. Jis per mėnesį uždirba apie 11-13 tūkst. eurų.

Tuo metu „Lietkabelio“ vyr. treneris Nenadas Čanakas per mėnesį uždirba apie 7 tūkst. eurų (70 tūkst. eurų per sezoną).

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: