G. Žibėnas: „Jautėsi, kad įsijungė atkrintamųjų režimas“ (VIDEO)

G. Žibėnas: „Jautėsi, kad įsijungė atkrintamųjų režimas“ (VIDEO)

Pirmadienio vakarą Vilniuje užvirė karšta esamo ir būsimo sostinės klubų akistata, kurioje stipresni pasirodė Vilniaus „Ryto“ (25-6) krepšininkai.



Dvi skirtingas rungtynių puses sužaidę Giedriaus Žibėno auklėtiniai savų sirgalių apsuptyje 102:98 (18:27, 26:28, 29:16, 29:26) dramatiškai ant menčių paguldė Alytaus „Wolves“ (21-10) ir užsitikrino mažiausiai antrąją vietą reguliariajame sezone.

„Ryto“ vyr. treneris Giedrius Žibėnas skyrė pergalę ištikimiausiems savo sirgaliams.

„Komandinė pergalė. Antroje mačo pusėje perlaužėme rungtynes fiziškumu. Tą padarėme fiziškumu. Pergalę skiriame ne kažkam kitam, o sirgaliams, kurie atėjo ir palaikė. Jautėsi net atkrintamųjų nuotaikos. Norisi ir toliau žaisti rimtai ir ruoštis atkrintamosioms.


Užsitikrinus namų aikštelės pranašumą tiek pirmame, tiek antrame atkrintamųjų etape, norisi, kad rungtynių nepradėtume taip, kaip šiandien. Pradėjome labai minkštai, daug buvo pigių taškų, kas leido jiems tikrai gerai pasijausti, ir tokių naivių pagalbų nuo pagrindinių metikų. Po ilgosios pertraukos buvo keletas taktinių pakeitimų, tačiau labiausiai viską nulėmė žaidėjų fiziškumas.

Svarbiausia, kad visi žaidėjai būtų sveiki. Tai yra svarbiausia. Daug dalykų kiekvienose rungtynėse gauname, ekstra pamokų gauname. Manau, kad tai yra natūralus procesas komandos. Iki tų atkrintamųjų manau būsime pasiruošę“, - kalbėjo G. Žibėnas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: