Šiauliuose triumfavęs „7bet-Lietkabelis“ pasidabino LKL bronzos medaliais

Šiauliuose triumfavęs „7bet-Lietkabelis“ pasidabino LKL bronzos medaliais

LKL nuotr.

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) paaiškėjo naujieji bronzos medalių savininkai.



Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ Šiauliuose 84:72 (17:22, 29:13, 16:19, 22:18) palaužė Jonavos „CBet“ ir mažojo finalo seriją iki trijų pergalių laimėjo 3:2.

Abi komandos visą seriją skynė pergales išvykose, tačiau „7bet-Lietkabelis“ lemiamo mačo namie žaisti negalėjo dėl jų areną užėmusio badmintono turnyro ir buvo priversti kraustyti į Šiaulius.

Neutralioje arenoje sužaidus keturias minutes pirmavo panevėžiečiai (10:6), tačiau gausesnės gerbėjų minios sulaukęs Jonavos klubas iki ketvirčio pabaigos išsiveržė į priekį – 22:17.


Antrajame kėlinyje „7bet-Lietkabelis“ pagaliau pataikė pirmąjį savo tritaškį, o rungtynes dar labiau išbalansavo incidentas tarp Gorano Huskičiaus ir Željko Šakičiaus. „CBet“ atstovui tai baigėsi nesportine pražanga, jo oponentui – technine. Nenado Čanako auklėtiniai vien antrajame kėlinyje surengė du spurtus 8:0 ir prieš ilgąją pertrauką atsiplėšė 46:35.

Grįžus iš rūbinių „CBet“ buvo priartėję iki penkių taškų, tačiau perlaužti mačo eigos nepajėgė, o Jamelo Morriso tritaškis grąžino dviženklį skirtumą (62:52).

Ketvirtasis kėlinys vėl startavo netaikliais jonaviškių metimais, o jų treneriui Virginijui Šeškui buvo skirta techninė pražanga. Mantas Rubštavičius netrukus išprovokavo Vytauto Šulskio pražangą mesdamas iš toli ir atstumą tarp komandų pavertė pavojingu – 72:56.

Nominalius svečius ketvirtuoju savo tritaškiu kiek priartino Edvinas Šeškus – 65:75. Rungtynes uždariusius taškus rinko J. Morrisas ir Ž. Šakičius, o Glynnas Watsonas jonaviškių nebeišgelbėjo.

Puikų mačą vėl sužaidė J. Morrisas – 28 minutės, 27 taškai (4/7 dvitaškių, 5/8 tritaškių, 4/5 baudų metimų), atkovotas kamuolys, rezultatyvus perdavimas, sau ir varžovams uždirbtos po 3 pražangos bei 22 naudingumo balai.

Panevėžiečiai užtikrintai laimėjo kovą dėl kamuolių (36:25), o naudingumo balais varžovus pranoko 95:77.

Tik praėjusiame sezone į lygą žengusiems „CBet“ tai galėjo tapti pirmuoju medalių komplektu (neskaitant sidabro Karaliaus Mindaugo taurėje), o „7bet-Lietkabelis“ ant pakylos lipa jau ketvirtą kartą paeiliui. „Betsafe-LKL“ bronza Panevėžio klubui atiteko ketvirtą kartą, kolekcijoje yra ir dvi antrosios vietos.


Sezone liko paskutinis mačas – šeštadienį Nemuno saloje įvyksiantis Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ mūšis dėl aukso.

„7bet-Lietkabelis“: Jamelas Morrisas 27 (5/8 tritaškių), Željko Šakičius 16 (5 atk. kam.), Kristianas Kullamae 9 (4 atk. kam., 6 rez. perd.), Mantas Rubštavičius 8.

„CBet“: Edvinas Šeškus 18 (4/8 tritaškių), Aurimas Majauskas, Goranas Huskičius (4 rez. perd.) ir Jeffery Garrettas (2/6 tritaškių, 5 rez. perd., 3 per. kam.) po 11, Glynnas Watsonas 10, Dovis Bičkauskis 8 (2/9 metimų, 4 rez. perd., 3 per. kam.).

LKL.lt

Video rekomendacijos: