R. Štelmaheris: apie prisijungimą prie „Lietkabelio“ ir pasiruošimą sezonui

R. Štelmaheris: apie prisijungimą prie „Lietkabelio“ ir pasiruošimą sezonui

LKL ir KKLietkabelis.lt nuotr.

Ketvirtadienį Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ pristatė naująjį komandos strategą, kuriuo tapo specialistas iš Latvijos Robertas Štelmaheris.



48-erių treneris anksčiau treniravo Nimburko „ERA“ (Čekija), Talino „Kalev/Cramo“ (Estija), „Ventspilio“ (Latvija), Slupsko „Czarni“ (Lenkija), „Valmieros“ (Latvija), Pasvalio „Pieno Žvaigždžių“, Vilniaus „Perlo“ klubus, dirbo Vilniaus „Ryto“ trenerių štabe.

Štelmaheris per trenerio karjerą tris kartus laimėjo Latvijos pirmenybes, kartą tapo Estijos čempionu, dukart iškovojo jungtinio Latvijos-Estijos čempionato titulą.

Apie susitarimą su Panevėžio klubu, trenerio karjerą ir pasiruošimą artėjančiam sezonui interviu „kklietkabelis.lt“ svetainei papasakojo „7bet-Lietkabelio“ vyr. treneris Robertas Štelmaheris.


Kaip jaučiatės stojęs prie „7bet-Lietkabelio“ komandos vairo?

– Esu labai laimingas ir pasiruošęs naujiems iššūkiams. Noriu tapti šios organizacijos dalimi, jaučiuosi labai gerai čia būdamas. Derybos nebuvo sudėtingos, norėjau atsidurti šiame klube, todėl ir sprendimas buvo lengvas, neturėjau jokių abejonių. Esu dėkingas klubui už tikėjimą manimi ir kvietimą. Žinau, kad tai yra didelis iššūkis, bet aš pabandysiu atiduoti maksimumą.

Kokį įspūdį jums paliko „7bet-Lietkabelio“ organizacija pastaraisiais metais?

– Sekiau komandos rungtynes ir žaidimą Europos taurėje ir Lietuvoje. Treneris Čanakas čia atliko puikų darbą su žaidėjais, kuriuos turėjo. Šis klubas rodo, kad žingsnis po žingsnio eina į priekį ir aš noriu prisidėti prie to. Kiekvienais metais „7bet-Lietkabelio“ organizacijos lygis kyla, bet kyla ir visas Lietuvos krepšinio lygis, atsirado naujas klubas „Wolves“, kiti klubai irgi turi labiau pasitempti. Manau, kad Lietuvos lyga yra viena stipriausių Europoje.

Ar sprendimą atvykti į Panevėžį apsunkino faktas, jog reikės pakeisti čia penkerius metus dirbusį Nenadą Čanaką?

– Suprantu, kad klubas ir fanai per penkerius metus priprato prie trenerio Čanako, nėra lengva užpildyti tokius didelius batus, bet aš ir nebandysiu būti Čanaku, noriu būti savimi. Žiūrėjau daug „7bet-Lietkabelio“ rungtynių, mano filosofija nesiskiria labai stipriai. Bandysiu daryti tai, kas geriausia klubui, norime sukurti čia pozityvią atmosferą žaidėjams ir visiems aplinkui. Man privilegija būti čia, noriu daryti viską ne dėl savęs, o dėl klubo.

Lietuvoje per savo karjerą praleidote ne vienerius metus, kiek smagu čia sugrįžti?


– Grįžimas čia man irgi labai svarbus. Tai yra viena stipriausių lygų, o mano, kaip trenerio, tikslas ir yra treniruoti geriausius žaidėjus. Lietuva yra krepšinio šalis, grįžti čia, kur visi jaučia didelę aistrą krepšiniui ir kur visi supranta krepšinį, man yra labai smagu. Lietuva turi labai daug gerų vietinių žaidėjų, tuo ši šalis išsiskiria iš daugelio, kuriose dirbau anksčiau, čia tu gali turėti labai pajėgius vietinius krepšininkus.

Kaip galėtumėte apibūdinti save kaip trenerį?

– Noriu, kad žaistume modernų krepšinį. Norime surinkti kiek įmanoma daugiau lengvų taškų, turėsime gerų metikų, bandysime išnaudoti juos ir greitose atakose. Aišku, norime žaisti ir gerą žaidimą gynyboje, kad laimėtume rungtynes. Turime išlaikyti balansą tarp greito ir protingo žaidimo. Stengsimės sukurti tokias sąlygas, kuriose žaidėjai galėtų augti ir atsiskleisti.


Kokie pagrindiniai uždaviniai laukia besiruošiant sezonui?

– Komplektacijos pradžioje labai svarbu vietiniai žaidėjai, turime atrasti lietuvių žaidėjų šerdį, kurie padės mums per viską pereiti sezone eigoje, kurie žino, kaip bendrauti, apjungti komandą, įtraukti legionierius. Pirmiausia kreipsime dėmesį į lietuvius, tuomet likusias svarbias vietas sudėtyje bandysime užpildyti legionieriais. Mūsų lūkesčiai patys aukščiausi, norime laimėti. Darysiu viską, kad mums pasisektų, kad sukurtume šeimynišką atmosferą ir kartu galėtume siekti gerų rezultatų. Gyvenime man krepšinis yra svarbiausias dalykas, o dabar „7bet-Lietkabelis“ man yra krepšinis.

LKL.lt ir KKLietkabelis.lt

Video rekomendacijos: