Draugiškose rungtynėse „Wolves“ grįžo į pergalių kelią, įveikta Mažeikių ekipa

Draugiškose rungtynėse „Wolves“ grįžo į pergalių kelią, įveikta Mažeikių ekipa

BcWolves.com nuotr.

Į mini pasiruošimo sezonui stovyklą Klaipėdoje išvykusi Vilniaus „Wolves“ sužaidė trečiąsias draugiškas rungtynes. Jose Vilkai sugrįžo į pergalių kelią, ketvirtajame kėlinyje palauždami Mažeikių „M Basket-Delamode“ 90:84 (16:21, 20:18, 33:34, 21:11).



Mačo pradžioje prastai atakavę krepšį ir gausiai klydę vilniečiai atsidūrė besivejančių vaidmenyje. Tuo tarpu kelis tolimus metimus pataikę šalies čempionato debiutantai nutolo 8 taškų pranašumu (17:9), o po 10 minučių pirmavo 21:16.

Mažeikių ekipos pranašumas tapo dviženkliu antrojo ketvirčio pradžioje (28:16). Po minutės pertraukėlės „Wolves“ suaktyvino gynybą, du tolimus metimus iš eilės pataikė Adas Juškevičius, perpjaudamas atsilikimą perpus. Iki pertraukos sostinės komanda priartėjo tolimo metimo atstumu (36:39).

Trečiajame kėlinyje komandą paskui save patraukė Eigirdas Žukauskas. Puolėjas išprovokavo pražangą su taškais greitoje atakoje, po kurios technine pražanga buvo nubaustas „M Basket-Delamode“ treneris Marius Kiltinavičius, o netrukus užbaigė dar vieną ataką dėjimu. Užsivedusi „Wolves“  komanda be atsako pelnė 11 taškų, persvėrė rezultatą ir pirmavo 55:48.


Pranašumu Vilkai džiaugėsi neilgai. Donatas Sabeckis užsidirbo nesportinę pražangą, mažeikiškių legionierius iš Suomijos Danielis Dolencas pataikė du tritaškius iš eilės, techninę pražangą už pastabą arbitrui gavo Egidijus Mockevičius, o Žemaitijos ekipa vėl išsiveržė į priekį (69:63).

„Wolves“ komandą į priekį ėmė vesti Tre‘Shawnas Thurmanas, pataikęs tris tolimus metimus iš eilės ir sustabdęs varžovų spurtą.

Ketvirtajame kėlinuke „Wolves“ gynyboje įjungė aukštesnę pavarą ir praleido tik 11 taškų. To dėka, buvo darsyk persvertas rezultatas, o Vilkų pergalę įtvirtino du tolimi Arno Beručkos metimai.

Šiame mače „Wolves“ komanda vis dar vertėsi be Rasheedo Sulaimono ir Jeffery Tayloro, taip pat jį praleido ir smulkią traumą antrose draugiškose rungtynėse gavęs Džordže Gagičius.

„Wolves“ ekipoje taškus pelnė: Adas Juškevičius 22, Eigirdas Žukauskas 13, Tre‘Shawnas Thurmanas 12, Arnas Beručka (7 atk. kam.) 11, Paulius Valinskas 8, Regimantas Miniotas ir Vitalijus Kozys po 7, Kristupas Žemaitis ir Egidijus Mockevičius po 5. Donatas Sabeckis nepasižymėjo, Motiejus Maziliauskas aikštėje nepasirodė.

„M Basket-Delamode“ gretose išsiskyrė 24 taškus pelnęs Chauncey Collinsas bei 20 taškų pridėjęs Andris Misteris.

Penktadienį ir šeštadienį „Wolves“ dalyvaus Vlado Garasto taurės turnyre uostamiestyje ir jame sužais dvejas rungtynes.

BcWolves.com

Video rekomendacijos: