„Šiauliai“ pristatė tikslą artėjančiam LKL sezonui

„Šiauliai“ pristatė tikslą artėjančiam LKL sezonui

Bcsiauliai.lt nuotr.

Ketvirtadienį įvyko „Šiaulių“ krepšinio klubo 2023-2024 m. sezono pristatymas, kuriame buvo aptarti tarpsezonio darbai, įvykę pokyčiai bei numatomi tikslai laukiantiems metams.



Konferencija prasidėjo simboliška akimirka, kai buvęs ilgametis komandos treneris Antanas Sireika įteikė taktinę krepšinio lentą savo įpėdiniui Nikolajui Mazurui.

„Noriu palinkėti komandai, kuo didžiausios sėkmės. Tegul grįžta linksmos Šiaulių krepšinio tradicijos. Teko matyti kelias rungtynes, tai viskas nuteikia optimistiškai“, – mintimis pasidalijo klubo garbės prezidento pareigas užimantis Antanas Sireika.

Susirinkusiems padėkojęs klubo direktorius Donatas Slanina pratęsė konferenciją bei papasakojo apie komandos formavimo procesą: „Norėjome išgryninti komandos identitetą. Šiek tiek grįžome į praeitį ir žiūrėjome, kaip komandos buvo formuojamos iškovojant 9 bronzos medalius. Energija, ambicija, jaunatviškumas. Visos šitos savybės tiek formuojant trenerių štabą, tiek žaidėjus buvo kertinės.“


Vyrų komandai nubrėžtas uždavinys – būti tarp 6 geriausių Lietuvoje.

„Suprantame su kokiais iššūkiais mums teks susidurti, kadangi lyga labai konkurencinga ambicingus tikslus kelti šiuo metu yra sunku, o suformuotos sudėties vizija yra 2-3 metams į priekį.“ – tęsė D. Slanina.

Komandoje kaip ir kiekvienais metais matysime ir „Saulės“ krepšinio akademijos auklėtinių, kurie sėkmingai prasiskynė kelią į galutinę sudėtį.

„Norime pasidžiaugti, kad vasarą su komanda treniravosi net penki sistemos auklėtiniai. Šiai dienai išgryninome tris, kurie bus įtraukti į galutinį komandos sąrašą.“, – kalbėjo D. Slanina.

Klubas tarpsezoniu susitarė su nauju bilietų platintoju – Kakava.lt. Tai inicijavo ir pokyčius sezono abonementų prekyboje. Juos pakeitė sezono narystės, kurios suteiks pirkėjams bendruomeniškumo jausmą, patirtį bei suartins sirgalius su komanda.

Biudžeto klausimą palietęs D. Slanina pasidžiaugė, kad nepaisant ekonominių bei energetinų iššūkių didelio nuokrypio artėjančiui sezonui nėra ir klubas funkcionuos turėdamas panašų biudžetą.

Pokyčius vasarą išgyveno ir Šiaulių arena pakeitusi savo valdytoją.


„Tiek arena, tiek komanda daro didelį „restartą“ kartu. Pasikeitė arenos valdytojas, kuris beveik nereikalaus piniginių lėšų iš klubo ir suteiks daug pridėtinės vertės. Planuojamos didelės šeimos dienos sekmadieniais. Tai ne vien vyrų, bet ir moterų krepšinis, rankinis. Visą dieną arena šurmuliuos sporto renginiais.“, – arenos atsinaujinimą ir bendradarbiavimą su komanda pakomentavo valdybos pirmininkas Artūras Nacickas.

Moterų komandos tikslus įvardinęs D. Slanina pasidžiaugė efektyviu komandos suformavimu: „Džiugu, kad šis procesas Mindaugui Stankevičiui pavyko gana sklandžiai ir greitai. Kaip ir visuomet, turime tikslą būti geriausiųjų ketverte. Nežiūrint į tai, svarbu auginti ir integruoti akademijos, sporto gimnazijos auklėtines bei būti konkurencingai komandai lygoje.“

Pasiruošimo etapo darbus apžvelgęs vyrų komandos treneris Nikolajs Mazurs teigė, kad krepšininkai kiekvieną dieną treniruotėse atsiduoda šimtu procentu.


„Laukia ilgas kelias, kol pasieksime tai, ko norime. Bet mes darome progresą, kas yra svarbiausia. Sezonas prasideda šiek tiek anksčiau nei įprasta, bet turime prie to prisitaikyti. Tiek asmeniškai, tiek komandos vardu galiu pažadėti, jog atiduosime visas jėgas ir darysime viską, kad pasiektume norimą rezultatą.“ – kalbėjo treneris.

Vasarą su studentų rinktine Universiadoje praleidęs Paulius Danusevičius draugiškose rungtynėse vidutiniškai renka po 18 taškų. Anot jo, rungtynių maratonas Azijoje galėjo prisidėti prie geros sportinės formos: „Be abejo, rungtyniavome prieš daug aukšto lygio komandų. Save išbandžiau naujoje pozicijoje – nemažai teko rungtyniauti vidurio puolėju. Ši žaidybinė patirtis prisideda dabar, to paties tikiuosi ir sezono metu. Nors man tik 22-eji metai, komandoje tai bus ketvirtas sezonas, tad jaučiuosi beveik veteranas. Esu pasiruošęs labiau prisidėti prie mūsų pergalių.“

Komanda pasiruošimo cikle yra iškovojusi 4 pergales iš 5 rungtynių ir šeštadienį turės paskutinį šansą išsibandyti prieš oficialaus sezono pradžią.


„Esame jauni, alkani ir tai yra mūsų stiprybė. Galbūt užtruks, kol atrasime vienas kito stipriąsias puses, bet komandos chemija yra gera, visi gerai sutariame, daug dirbame ir norime įrodyti savo vertę.“

Užpraėjusio sezono fanų palaikymą prisiminęs Paulius tikisi to paties ir šiemet: „Fanai yra mūsų šeštasis žaidėjas. Kai žaidėme atkrintamosiose, arena buvo sausakimša ir mūsų žaidimas bei energija tapo visai kitokia. Būtų nuostabu, jei toks palaikymas sugrįžtų, o mes stengsimės tai paversti pergalėmis.“

Šeštadienį komandos laukia Algimanto Mikšio taurės rungtynės, kuriose šiauliečiai susigrums su į lygą grįžtančiais Mažeikių „M Basket-DELAMODE“ krepšininkais. Bilietus platina – Kakava.lt.

BcSiauliai.lt

Video rekomendacijos: