R. Sargūno taurės pusfinalyje – „Lietkabelio“ pergalė prieš Estijos klubą

R. Sargūno taurės pusfinalyje – „Lietkabelio“ pergalė prieš Estijos klubą

LKL nuotr.

Panevėžyje startavo dviejų dienų Raimundo Sargūno vardo taurės turnyras – sekmadienį pirmajame pusfinalyje Vilniaus „Rytas“ rezultatu 118:82 įveikė Tartu „Ulikool“ klubą, o šeimininkai Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ krepšininkai 85:72 palaužė kitą Estijos klubą, Pernu „Parnu Sadam“.



Finalo rungtynės Kalnapilio arenoje vyks rytoj (pirmadienį) 18.15 val., prieš tai, 15.30 val. laukia dvikova dėl bronzos.

Penktąjį savo kontrolinį mačą Roberto Štelmaherio auklėtiniai pradėjo gana sunkiai – įpusėjus pirmajam kėliniui svečiai įgijo dviženklę persvarą (4:14), bet iki pertraukos panevėžiečiams deficitą pavyko ištirpdyti (38:40). Į Panevėžį rungtyniauti grįžęs Paulius Valinskas per pirmus du kėlinius pelnė 4 taškus ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Per trečiąjį kėlinį „7bet-Lietkabelis“ pranašumą perėmė ir jau buvo išsiveržę į priekį devynių taškų skirtumu, bet svečiams pavyko išlikti rungtynėse – likus keturioms minutėms iki rungtynių pabaigos komanda skyrė keturi taškai. Visgi panevėžiečiai per likusį laiką persvarą padidino iki dviženklės ir žengė į draugiško turnyro finalą.


„7bet-Lietkabeliui“ 17 taškų surinko Jonathanas Davisas, Nikola Popovičius pridėjo 14, Alenas Hadžibegovičius – 13, Gediminas Orelikas ir Džiugas Slavinskas – po 9, Vytenis Lipkevičius – 8, Paulius Valinskas – 7, Liutauras Lelevičius ir Martynas – po 4. Nikas Stuknys aikštelėje nepasirodė.

Kontrolinių rungtynių seriją panevėžiečiai rytoj užbaigs be iš FIBA Pasaulio taurės dar negrįžusių Gabrieliaus Maldūno ir Deivido Sirvydžio. Komandai taip padėti negalėjo dėl traumos nerungtyniavęs Dovis Bičkauskis.

Bilietų prekyba į Raimundo Sargūno vardo turnyrą vyksta TicketMarket.lt, į abejas finalo rungtynes galios „7bet-Lietkabelio“ 2023-24 m. sezono narystės, kurias įsigyti galima iki rugsėjo 11 d.

KKLietkabelis.lt

Video rekomendacijos: