„Wolves“ papildė pasaulio čempionate amerikiečius skriaudęs V. Kariniauskas

„Wolves“ papildė pasaulio čempionate amerikiečius skriaudęs V. Kariniauskas

FIBA nuotr.

Vilniaus „Wolves“ gynėjų grandyje – naujas veidas. Pasirašius dviejų metų trukmės sutartį, komandos marškinėlius artėjantį sezoną vilkės Lietuvos rinktinės įžaidėjas Vaidas Kariniauskas. 29 m. amžiaus krepšininkas turėjo kontraktą su Mažeikių „M Basket-Delamode“, tačiau „Wolves“ aktyvavo sutartyje numatytą išėjimo į kitą klubą galimybę.



Į Lietuvą V. Kariniauskas grįžo iš Rumunijos, kur žaidė Bukarešto „Rapid“ gretose ir šiai komandai rinko po 12,4 taško, 4,4 rezultatyvaus perdavimo ir 2,5 atkovoto kamuolio per kone 24 vidutiniškai aikštėje praleistas minutes.

Tik ką pasibaigusiame pasaulio čempionate jis vidutiniškai žaidė po 14 minučių ir per jas pelnė po 4 taškus, o komandos draugams asistavo po 3,1 karto. Geriausiai V. Kariniauskui susiklostė pergalinga rinktinės akistata prieš JAV, kurioje jis su 15 taškų buvo rezultatyviausias, o taip pat pridėjo 4 atkovotus kamuolius bei 2 rezultatyvius perdavimus.

Per savo karjerą 198 cm ūgio krepšininkas taip pat žaidė ne viename Lietuvos krepšinio lygos klube, dusyk tapdamas šalies čempionu, Italijoje, Graikijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje bei Vokietijoje.


„Esame laimingi, kad mūsų gretas papildė Vaidas, puikiai pasirodęs vyrų rinktinėje ir, ko gero, nutildęs ne vieną kritiką. Jis į mūsų komandą atsineš ne tik puikius žaidimo organizavimo įgūdžius, bet ir patirtį bei charakterio savybes, kurių mums labai reikia. Vaidas yra tikras kovotojas ir lyderis, galintis sutelkti komandą paskui save, tad tikimės, kad būtent mūsų komandoje jis atskleis geriausias savo kaip kūrėjo savybes“, – apie naujausią klubo pirkinį sakė krepšinio operacijų vadovas Algimantas Bružas.

Sutartis su „Wolves“ komanda būsimam sezonui taip pat turi Jeffery Tayloras, Christianas Mekowulu, Tre‘Shawnas Thurmanas, Džordže Gagičius, Rasheedas Sulaimonas, Kristupas Žemaitis, Arnas Beručka, Adas Juškevičius, Eigirdas Žukauskas, Regimantas Miniotas ir Vitalijus Kozys.

LKL.lt

Video rekomendacijos: