Pasirengimas be pralaimėjimų: „Rytas“ išvargo pergalę prieš „Legia“

Pasirengimas be pralaimėjimų: „Rytas“ išvargo pergalę prieš „Legia“

RytasVilnius.lt nuotr.

Vilniaus „Rytas“ pasirengimo sezonui ciklą užbaigė pergalingai. Savų sirgalių akivaizdoje vilniečiai po sunkios kovos rezultatu 91:78 nugalėjo Varšuvos „Legia“ komandą.



Rungtynių pradžioje komandą užkūrė R.J. Cole’o metimas su pražanga, o netrukus taškus pradėjo rinkti ir kiti žaidėjai. Jau pirmo kėlinio viduryje vilniečiai susikrovė užtikrintą 14 taškų pranašumą. Visgi smūgį gavusi Varšuvos komanda nesubyrėjo ir sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 5 taškų. Sėkmingiau kėlinį užbaigė vilniečiai – paskutinėmis sekundėmis tritaškį smeigė R.J. ir „Rytas“ buvo priekyje 30:21.

Antrame kėlinyje R.J. Cole’as tęsė savo šou – jau pirmoje atakoje įmetė dar vieną tritaškį ir iš viso per du kėlinius surinko 16 taškų. Tačiau Varšuvos komanda didinti persvaros neleido, o kėliniui persiritus į antrą pusę netgi buvo priartėję iki 3 taškų. Po dvidešimties minučių švieslentėje skaičiai 47:43 rodė vilniečių pranašumą.

Sostinės komandos žaidimas trečiajame kėlinyje pradėjo banguoti. Pirmas penkias minutes geriau atrodę vilniečiai padidino persvarą, tačiau po minutės pertraukėlės grįžę „Legia“ krepšininkai spurtavo ir iki kėlinio pabaigos sugebėjo persverti rezultatą – 66:68.


Paskutines 10 minučių „Ryto“ žaidimas bangavo: vilniečiai kėlinį pradėjo 6 taškais be atsako ir vėl pirmavo, tačiau jau netrukus varžovai ir vėl persvėrė rezultatą. Rungtynėse taškas į tašką vilniečius į priekį timptelėjo G. Masiulis, du taškus su pražanga pelnęs R.J. Cole’as ir tritaškį smeigęs K. Hornsby. Mačo pabaigoje „Rytas“ spurtavo 15:0 ir pasirengimo ciklą užbaigė be pralaimėjimų. Galutinis rungtynių rezultatas – 91:78.

Rezultatyviausiai vilniečių gretose žaidė 25 taškus pelnęs R.J. Cole'as (4/5 trit., 5 atk. kam., 4 rez. p.). Taip pat rezultatyviai žaidė J. Gorhamas (14 tšk., 7 atk. kam., 5 rez. p.), G. Masiulis (13 tšk., 8 atk. kam.) ir K. Hornsby (12 tšk.).

Varšuvos komandai 23 taškus pelnė Christian Vital, 16 pridėjo Ray Cowels.

Pasirengimo cikle vilniečiai taip pat nugalėjo „Gargždus“, „Seawolves“, „Wolves“, „Ulikool“ ir „7bet-Lietkabelį“ bei iškovojo R. Sargūno taurę.

„Betsafe-LKL“ čempionatą „Rytas“ pradės rugsėjo 18 d. namų rungtynėmis su Pasvalio „Pieno Žvaigždėmis“. Bilietus į šias rungtynes platina kakava.lt.

RytasVilnius.lt

Video rekomendacijos: