„Pieno žvaigždžių“ gretose – A. Šimonis ir profesionalo karjerą pradedantis amerikietis

„Pieno žvaigždžių“ gretose – A. Šimonis ir profesionalo karjerą pradedantis amerikietis

LKL nuotr.

Artėjant sezonui Pasvalio „Pieno žvaigždės“ pasiekė susitarimus su dar dviem naujokais. Komandą papildė Adas Šimonis ir Josephas Bakeris.



Su A. Šimoniu pasirašyta dvejų metų sutartis. Iš Vilniaus kilęs 22-ejų gynėjas nuo 2016-ųjų priklausė „Ryto“ sistemai. Praeitą sezoną A. Šimonis su dviguba licencija rungtyniavo „Betsafe-LKL“ ir „7bet-NKL“.

Stipriausioje šalies lygoje 192 cm ūgio krepšininkas sužaidė 13 mačų, kuriuose vidutiniškai rungtyniavo po 9,5 minutės ir fiksavo 2,3 taško, 1 atkovoto kamuolio ir 1,8 naudingumo balo statistiką.

NKL čempionate A. Šimonis buvo „Ryto-2“ lyderis. Per 30 minučių jis rinkdavo po 15,5 taško, 2,8 atkovoto kamuolio, 2,4 rezultatyvaus perdavimo bei 14,4 naudingumo balo.


Tuo metu 23-ejų J. Bakeriui tai bus pirmieji profesionalo metai. Amerikietis praeitą sezoną baigė studijas Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV). Su puolėju pasirašytas kontraktas vienam sezonui.

Atstovaudamas Mičigano universiteto „Wolverines“ komandai J. Bakeris NCAA čempionate fiksavo 5,7 taško ir 2,2 atkovoto kamuolio per vidutiniškai 16 minučių.

J. Bakeris jau yra prisijungęs prie komandos bei rungtyniavo Kėdainiuose vykusiame draugiškame Rimo Girskio turnyre. Pusfinalyje 201 cm ūgio puolėjas pelnė 16 taškų, mažajame finale – 6 taškus.

„Betsafe-LKL“ sezono pradžia – rugsėjo 18 d. 18.30 val. išvykoje su Vilniaus „Rytu“.

LKL.lt

Video rekomendacijos: