T. Jogėla: „Turėjome sunkų pasiruošimą, tačiau komanda po truputį lipdosi”

T. Jogėla: „Turėjome sunkų pasiruošimą, tačiau komanda po truputį lipdosi”

Jau šiandien Jonavos sporto arenoje pradėsime naująjį „Betsafe-LKL” sezoną dvikovoje su Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ krepšininkais. Apie laukiančią akistatą, jonaviečių meilę krepšiniui ir atmosferą rūbinėje pakalbinome dabartinį „CBet“ kapitoną – Taurą Jogėlą.



- Taurai, tai bus jau 6-sis miestas, kuriam atstovausi Lietuvos krepšinio lygoje. Ar jau spėjai pajusti, kad jonaviečiai ypatingai myli krepšinį?

Taip, tikrai spėjau pajusti - tiek pernykščiame sezone, kai teko rungtyniauti Jonavoje, tiek praeitą savaitgalį Jonavos miesto šventėje. Sirgaliai palaiko ir su vėliavomis, ir su būgnais, į šventę buvo atsinešę spalvotų dūmų, bendrauja maloniai, yra mandagūs, labai palaiko žaidėjus ir pirmas įspūdis labai geras!

- Prieš sezono pradžią buvai išrinktas komandos kapitonu, kaip sekasi suburti vyrukus rūbinėje?


Sekasi neblogai, lipdomės po truputį rūbinėje, prisigalvojam visokių mini užduotėlių, taisyklių, tai ant lentos jau turim vakarienes skolingų vyrų sąrašą. Kaip buvęs kapitonas Vytautas Šulskis pernai sakydavo - “vaibukas geras”.

- Ar komandos naujokams nebuvo lengvo šoko dėl trenerio emociškumo?

Manau, dauguma žaidėjų tikrai pirmą kartą susidūrė su tokio charakterio treneriu, bet tai reikia priimti kaip privalumą, nes tai yra nauja patirtis. Vyrai puikiai supranta, kad čia ne Vengrijos ar Austrijos lygos, kur aš esu žaidęs, abu Maikai rungtyniavę, čia yra kitas lygis ir detalių treneriai reikalauja žymiai daugiau. Žaidėjai po truputį supras visas trenerio idėjas, nes jos rungtynėse bus labai svarbios.

- Karjeros pradžioje daugiau rungtyniavai lengvojo krašto pozicijoje, bet pastaruosius kelis sezonus rungtyniauji ketvirtoje pozicijoje. Kaip įvyko tavo kūno bei žaidimo stiliaus transformacija?

Iš tikrųjų tai rungtyniaujant Lenkijoje, lygoje buvo taisyklė, kad aikštelėje vienu metu privalo būti du lenkai ir mane stumdavo į ketvirto numerio poziciją. Vengrijoje taip pat turėjau stumtis į ketvirto numerio poziciją, nes ten pirmoje rungtynių pusėje turėdavo žaisti vienas jaunas krepšininkas, o antroje vienas vyresnis. Taip ir pradėjau rungtyniauti daugiau sunkiojo krašto pozicijoje. Tokios vidinės lygų taisyklės ir muša tų šalių krepšinio lygį į žemesnę pusę.

- Taurai, kaip praėjo pasirengimas sezonui ir kiek pasitikėjimo komanda turi einant į pirmąsias rungtynes šeštadienį?

Pasiruošimas sezonui tikrai buvo sunkus, su Luku tikrai sunkiai dirbome ir jautėsi fizinis nuovargis. Į pirmas rungtynes įėjom taip pat ne formoje, jautėsi sunkumas. Turėjome tikriausiai trumpiausią laiką  pasiruošti sezonui visame lygos kontekste, tačiau komanda eina gera linkme ir mes tą susilipdymą jaučiam ir rūbinėje.


- Šeštadienį mūsų komanda bus priversta verstis mažesne rotacija. Kiek svarbus bus namų aikštelės faktorius?

Labai gerai, kad sezoną pradedam žaisti namuose, nes fanų energija padės užkamšyti tą trūkumą. O mes aikštelėje privalėsime rungtyniauti su dviguba energija ir duoti komandai daugiau nei įprastai.  

Pirmoji šio sezono Jonavos „CBet“ ir Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ akistata Jonavoje jau šiandien 17:00!

BcJonava.lt

Video rekomendacijos: