Aiškėja „Wolves“ ekipos naujoko A. Žagaro atlyginimas

Aiškėja „Wolves“ ekipos naujoko A. Žagaro atlyginimas

FIBA nuotr.

Kaip jau rašėme, Pasaulio čempionate ryškiausiomis spalvomis sužibęs Latvijos rinktinės įžaidėjas Artūras Žagaras savaitgalį prasidėjusiame sezone rungtyniaus Vilniaus „Wolves“ komandoje. Krepšininką sostinės klubui paskolino su juo sutartį pasirašęs Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija) klubas.



Po šios žinios aiškėja, kokį atlyginimą gynėjas gaus „Wolves“ klube.

Skelbiama, jog krepšininkas ateinantį sezoną turėtų uždirbti apie 230 tūkst. eurų.

Tiesa, „Wolves“ latviui mokės tik apie 180/200 tūkst. eurų. Kitą dalį sumos mokės „Fenerbahče“ ekipa.

Verta paminėti, kad A. Žagaras Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ komandoje per sezoną uždirbo 50 tūkst. eurų.



Pasibaigusiame pasaulio čempionate 23 m. krepšininkas į savo sąskaitą įsirašydavo po 12,4 taško, 7,4 rezultatyvaus perdavimo (5 rezultatas turnyre), 2,6 atkovoto kamuolio per vidutiniškai 25 aikštėje praleistas minutes. O A. Žagaro atlikti net 17 rezultatyvių perdavimų rungtynėse dėl penktosios vietos su Lietuvos rinktine – naujas pasaulio čempionatų rekordas.

Toks latvio žaidimas neliko neįvertintas. Kartu su Jonu Valančiūnu, Franzu Wagneriu (Vokietija), Simone Fontecchio (Italija) ir Nikola Milutinovu (Serbija) jis buvo išrinktas į antrąjį simbolinį geriausių čempionato krepšininkų penketuką.

Praėjusį sezoną 190 cm ūgio A. Žagaras, atstovaudamas Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ ekipai, šalies čempionate vidutiniškai per 28 minutes rinko po 15,4 taško, 4,4 rezultatyvaus perdavimo ir 16,3 naudingumo balo.

Be Lietuvos per savo karjerą gynėjas dar žaidė Ispanijoje, Estijoje ir Vokietijoje.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: