„Žalgirio“ organizacijos atstovai lankėsi Rukloje (VIDEO)

„Žalgirio“ organizacijos atstovai lankėsi Rukloje (VIDEO)

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ organizacija tęsia jau eilę metų trunkantį bendradarbiavimą su Lietuvos kariuomene, o šio sezono pradžioje tai įprasmino dar vienas klubo atstovų vizitas Rukloje.



Šį kartą vienoje iš Lietuvos kariuomenės bazių lankėsi Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo direktorius Paulius Jankūnas, „Kauno Žalgirio“ futbolo komandos prezidentas Mantas Kalnietis ir „Žalgirio“ krepšinio komandos fizinio rengimo treneris Justinas Grainys.

Organizacijos atstovai bendravo su kariais, supažindino juos su „Žalgirio“ organizacijos veikla ir pasakojo apie fizinio rengimo svarbą.

„Sužinojome apie visą piramidės sistemą, kaip „Žalgiris“ funkcionuoja. Ne bet kuris žmogus gali pamatyti, kaip tai realybėje atrodo. Išorėje yra vienas gražus paveikslėlis, o dabar pamatėme, kiek viduje yra daug ir sudėtingo darbo, tam kad tas paveikslėlis būtų toks“, – kalbėdamas su „Žalgiris TV“ pasakojo Nerijus Plintauskas, pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ fizinio rengimo vyresnysis karininkas.


N.Plintauskas taip pat atskleidė, kad Tėvynės labui tarnaujantys kariai turi visas sąlygas stebėti „Žalgirio“ rungtynes ir tokia galimybe nuolat naudojasi.

„Visada skatiname domėtis sportu, žiūrėti ir aktyviai dalyvauti „Žalgirio“ renginiuose ar kviečiant juos į svečius. Kiekviena kuopa, kurioje gyvena kariai, turi laisvalaikio zoną su televizoriumi ir galimybėmis, jie praleidžia laiką stebėdami rungtynes, domėdamiesi“, – teigė kariuomenės atstovas.

Po apsilankymo Rukloje gerų įspūdžių pasikrovęs liko ir klubo direktorius P.Jankūnas.

„Mes labai džiaugiamės šita draugyste. „Žalgiris“ su Lietuvos kariuomene bendradarbiauja jau eilę metų, vieni pas kitus važiuojame. Dabar Mantas juos pakvietė ir į stadioną. Šios paskaitos tikslas buvo pristatyti „Žalgirio“ organizaciją, o antra tema buvo apie fizinį pasirengimą. Kariuomenėje, krepšinyje, futbole ar kitame profesionaliame sporte tai yra labai aktualu. J.Grainys pasidalijo savo mintimis ir patirtimi“, – vizitą Rukloje apibendrino buvęs krepšininkas.

Iš N.Plintausko vadžias į savo rankas perėmė ir fizinio pasirengimo treniruotę kariams Rukloje pravedė iš Barselonos šią vasarą į Kauną grįžęs J.Grainys.

„Papasakojau bendrai apie fizinio rengimo trenerio darbą Eurolygos komandoje, kokie iššūkiai, traumatizmas ir akcentuojami dalykai sezono ar pasiruošimo jam metu. Praktinės treniruotės metu bandėme parodyti kaip atrodo pramankšta, iš ko ji susideda, kaip paruošiami sportininkai treniruotei. Mums patiems čia buvo tikrai įdomu“, – sakė „Žalgirio“ fizinio rengimo treneris.

Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: