Eurolygos ekspertas pasakė, kodėl „Žalgirio“ klubas padarė klaidą pasirinkdami B. Maneką

Eurolygos ekspertas pasakė, kodėl „Žalgirio“ klubas padarė klaidą pasirinkdami B. Maneką

Zalgiris.lt nuotr.

Vasarą Kauno „Žalgirio“ gretas papildė Brady Manekas, kuris su LKL čempionais sudarė sutartį pagal formulę „1+1“.



Amerikietis jau sėkmingai debiutavo LKL čempionate.

Per pirmąsias trejas LKL rungtynes 25 metų 206 cm ūgio puolėjas vidutiniškai pelno po 11 taškų, atkovoja po 1 kamuolį bei renka po 9 naudingumo balus.

Tuo metu apie B. Maneką savo mintimis pasidalijo Serbijos krepšinio ekspertas ir komentatorius Marko Plavšičius.


Jis išskyrė dešimt žaidėjų, kurie Eurolygoje kitą sezoną bus pervertinti. Į šį sąrašą pateko ir B. Manekas.

„Pašnekėkime apie Maneką. Tai dėmesio vertas žaidėjas, bet šiek tiek pervertintas. Taip, jis puikiai atakuoja krepšį, bet turi tris didelius trūkumus.

„Žalgiris“ susidurs su trimis problemomis. Jis turi menką patirtį Europoje, todėl jam bus itin sunku rungtyniauti Eurolygoje. Reikės daug laiko ar viso sezono.

Manekas nemėgsta kontakto atakuodamas krepšį, todėl puolime vietoje prasiveržimo renkasi sunkų metimą. Tai gali vesti iš proto trenerį, komandos draugus ir sirgalius.

Šis puolėjas nemėgsta gintis. Dažnai pasimeta deriniuose turi blogą orientaciją. Komandos treneriams reikės daug kantrybės“, - pasakojo serbas.

Primename, kad iš Oklahomos kilęs B.Manekas NCAA lygoje rungtyniavo Oklahomos ir Šiaurės Karolinos universitetuose, o praėjusiais metais pradėjo profesionalo karjerą.

Praėjusiame sezone naujasis žalgirietis rungtyniavo Australijoje ir Turkijoje. Sezoną pradėjęs Perto „Wildcats“ klube vėliau jis persikėlė į Bursos „Tofaš“ ekipą.


Australijoje B.Manekas per rungtynes vidutiniškai rinkdavo po 13,1 taško, sugriebdavo po 5,3 atšokusio kamuolio ir atlikdavo po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

Persikėlęs į Turkiją žaidėjas demonstravo dar geresnius rodiklius – vidutiniškai pelnydavo po 15,4 taško, atkovodavo po 5,9 atšokusio kamuolio bei atlikdavo po 1,6 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: