R.J. Cole'as: apie pripratimą prie pergalių, netikėtą pažintį su Javinu ir gimtadienį Druskininkuose

R.J. Cole'as: apie pripratimą prie pergalių, netikėtą pažintį su Javinu ir gimtadienį Druskininkuose

Pirmajame šio sezono 1-ON-1 su Pauliumi Ambrazevičiumi komandos naujokas R.J. Cole’as papasakojo apie patirtį skirtinguose JAV universitetuose, pirmuosius metus Europoje, netikėtą pažintį su būsimu komandos draugu Javinu DeLaurier ir dar prieš metus varžovų peržiūroje įstrigusį „Rytą“.



Sužaidus keturias rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) „Ryto“ įžaidėjas R.J. Cole’as yra naudingiausias komandos žaidėjas ir trečias pagal šį rodiklį visoje lygoje. Jis iš viso pelno po 17,8 taško, 4,3 rezultatyvaus perdavimo, 2,5 atkovoto kamuolio ir 20,5 naudingumo balo.

Maža to, žaidėjas demonstruoja puikų pataikymą – įmetė 22 iš 31 dvitaškius (71 proc.) ir 7 iš 13 tritaškius (54 proc.). Lyderio rolę naujoje komandoje prisiimantis amerikietis užsimena, kad būti lyderiu jį mokė tiek vaikystės, tiek universiteto treneriai.

„Jie norėjo, kad rinkčiau taškus, bet taip pat turėjau tapti daug stabilesniu įžaidėju, sustatyti visus į tinkamas pozicijas ir būti trenerio dešiniąja ranka aikštelėje. Treneris per visus metus man davė daug spaudimo, kad turiu būti lyderis kiekvieną dieną – ne tik rodydamas pavyzdį aikštelėje, bet ir rūbinėje“, – pamokas Jungtinėse Valstijose prisiminė R.J.


Kamuolį į rankas vos dvejų-trejų metų paėmęs R.J. vėliau mokėsi vienose prestižiškiausių mokyklų, turėjusių puikias krepšinio tradicijas – ėjo į St. Anthony gimnaziją, vėliau atstovavo Howardo ir Konektikuto universitetams. Pasak žaidėjo, visas šias komandas vienija tai, kad iš jų nuolatos buvo tikimąsi pergalių.

„Kai patekau į Konektikuto universitetą, kiekviena mano padaryta klaida būdavo smarkiai sureikšminama, nes jie norėjo, kad tapčiau puikiu krepšininku ir tobulinčiau tas savo savybes. Privalomos pergalės buvo vienas geriausių dalykų, kurį išmokau, tai istorinė mokykla, pripratusi prie pergalių.“

Todėl pirmasis sezonas Europoje legionieriui nesiklostė taip, kaip jis norėtų – Graikijos lygoje jo atstovaujama „Lavrio“ ekipa nepateko į atkrintamąsias, o pavasarį jį į savo rotaciją pasikvietusio Braunšveigo „Lowen“ tikslas buvo neiškristi į antrą lygą. Į agentą kreipęsis gynėjas paprašė pokyčių.

„Nenoriu žaisti komandoje, kuri tikisi neiškristi iš lygos arba geriausiu atveju patekti į atkrintamąsias, – atviravo R.J. – Noriu turėti galimybę žaisti komandoje, kuri iš tiesų dėl kažko žaidžia viso sezono metu.

Dėl to, kai išgirdau, kad manimi domisi vilniečiai, labai džiaugiausi. Vis klausdavau agento: o kaip „Rytas“? Jis man pasakodavo apie kitų komandų dėmesį, bet man labiausiai rūpėjo viena: kokia situacija su „Rytu“? Ir galiausiai sulaukiau savo šanso – buvau labai laimingas, kad galėsiu žaisti tokioje geroje organizacijoje, o taip pat turėsiu galimybę žaisti Čempionų lygoje.“

Visą interviu su R.J. Cole’u žiūrėkite komandos Youtube paskyroje:

RytasVilnius.lt

Video rekomendacijos: