Ilgai su šiauliečiais vargęs „Žalgiris“ nepraleis KMT finalo

Ilgai su šiauliečiais vargęs „Žalgiris“ nepraleis KMT finalo

„Betsafe-LKL“ nuotr.

Tik po pertraukos atkutęs Kauno „Žalgiris“ devintąjį kartą paeiliui žais Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) finale.



Andrea Trinchieri auklėtiniai savo namų arenoje 87:77 (20:25, 21:22, 26:16, 20:14) palaužė „Šiaulius“ ir pateko į turnyro finalą, kuriame kausis su Vilniaus „Rytą“ parklupdžiusiu Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“.

RUNGTYNIŲ NUOTRAUKOS

Šiaulieičiai nuo pat ginčo kamuolio nesiruošė lengvai atiduoti bilieto į finalą. Po pirmojo ketvirčio svečiai pirmavo 25:20. Visgi tai žalgiriečių neišjudino – antrajame kėlinyje zonine gynyba besirėmusi Žydrūno Urbono kariauna sugebėjo netgi nutolti dviženkliu skirtumu (40:29), o prieš pertrauką buvo priekyje 47:41.

Sugrįžę iš rūbinės kauniečiai ėmėsi taisyti savo padėtį ir greitai persvėrė rezultatą savo naudai (52:51). Nepalūžę Šiaulių krepšininkai neleido varžovams tolti ir prieš lemiamas dešimt minučių jų atsilikimas dar nebuvo didelis – 63:67. Tačiau sėkmingai paskutinį kėlinį pradėję Lietuvos čempionai netrukus jau patys nutolo per saugesnį atstumą – 75:64. Šiai persvarai šiauliečiai grėsmės jau nekėlė ir galiausiai buvo priversti kapituliuoti varžovų teritorijoje.



„Žalgiryje“ naudingiausias buvo Lukas Lekavičius, kurio sąskaitoje – 17 taškų, 4 rezultatyvūs perdavimai ir 19 naudingumo balų.

„Šiaulių“ gretose išsiskyrė Dovydas Romančenko, mačą baigęs su 17 taškų, 4 atkovotais kamuoliais ir 22 naudingumo balais.

Primename, kad Citadele KMT finalo ketverte komandos kovoja dėl solidaus prizinio fondo, kurio vertė – 90 tūkst. eurų. Nugalėtojams atiteks 40 tūkst. eurų, antrai vietai – 25 tūkst. trečiai – 15 tūkst., ketvirtai – 10 tūkst. eurų.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 17, Tomas Dimša 13, Laurynas Birutis 12,  Keenanas Evansas 10, Dovydas Giedraitis 9, Rolandas Šmitas ir Edgaras Ulanovas po 8.

„Šiauliai“: Dovydas Romančenko 17, L.J. Thorpe'as 14, Tomašas Pavelka ir Nojus Mineikis po 11, Shaquille'as Keithas 6.

LKL.lt

Video rekomendacijos: